2018-07-12
今日下午去上堂可以早啲收工,去到港島區梗係要去埋Beijing Hair Culture 整個靚頭先啦!因為曾經有次去其他salon,個師傅問我係邊到💇🏼♀️?讚我個髮型剪得好有層次,好細心~從自以後就離不開呢位髮型師Derxxk! 講番正題先😂所以今晚順便係Cwb 搵食,整靚個頭,食好少迎接聴日happy friday🤭講番正題先,我地每人叫左一個der dinner~前菜方面朋友揀左大蝦佔米多,睇個名,以為係蝦多士之類!原來係加喱磨菇大蝦,聞到香噴噴😦忍不住偷左朋友一舊黎食😍香濃咖喱汁有蘑菇配搭,食落多重口感而且大蝦都新鮮~🤙🏻掂而我當然揀左我最愛的鵝肝多士,鵝肝好香滑,配焦數洒醋藍莓,雖然洒同醋我都不愛,但味道意見想不到,加上酸酸地味道特別又開胃,我仲將d汁倒落沙律菜,成碟好快比我清埋🤤前菜食完梗係到餐湯啦,朋友揀左蟹肉南瓜湯,濃濃南瓜味而且仲有蟹肉tim~我揀左黑松露菌忌廉湯,隔住個mon都見到好重點,好多菇🤙🏻黑松露麵包蟹意大利飯,賣相好靚,仲有好多黑松露等你撈豬手來了,一望已經知係高質薯條,薯條皮較厚身脆口!豬手唔好香脆,脆卜卜薯片咁!唔會好似其他餐廳好硬~最尾飲個拉花朱古
我揀左黑松露菌忌廉湯,隔住個mon都見到好重點,好多菇🤙🏻
最尾飲個拉花朱古力,香滑朱古力甜味剛好~心型拉花為今晚畫上完美的句號😋