2018-08-22
今日放工嚟到尖沙咀,同朋友shopping後,佢帶咗我去一間開咗無幾耐嘅coffee shop。一直都唔知道原來美麗華地庫已經變左美食天堂,都幾多嘢食想試。黎到espresso alchemy, 覺得名字好熟悉。原來,尖沙咀重慶都有舖頭,好耐之前都飲過佢嘅咖啡,記得係唔錯!呢度有唔同嘅食物種類,但主要都係輕食,份量唔會太多,啱晒我呢啲想試多幾款嘢食嘅人。估唔到,我dinner時竟然都係叫咗All day breakfast😆 The alchemy all day 有炒蛋、炒薯仔、咖啡西多、煙肉、紅菜頭同乳酪,真係超豐富!其中,我好鍾意炒蛋,真係好嫩滑,食落好有蛋香。炒薯粒都唔錯,炒完出黎好香口。而咖啡西多就用左alchemy嘅咖啡豆,食落咖啡味香濃,絕對值得試下。發現左新產品!之前都未見過espresso alchemy有茶賣,今日竟然見到cold brew tea! 用咗中國茶去製造,入口有種香醇甘香嘅感覺,冷泡茶真係好refreshing啊!