2012-12-28 82 浏览
每逄FRI我就好头痕, 揾食责任自我接手之后就无以后继,揾食都揾到尽。 PCCW BUILDING (皇后大道中118号)我地称之为,因为楼下开左间PCCW SHOP 所以去过一之后, 为左简略详址就改左PCCW BUILDING,大家都知系边到。而且这栋building 大部份都系cafe/rest,容易/方便揾食。之前这间cafe 上手系个令女老板娘,做左一段日子亦将cafe分割sale korea 化妆品,不过d 伙记就似成日唔返工做野又痲痲,搅到个老板娘踢晒脚,而且食物都因为人士参差,之后都没有再去。,最后离场转手了。入番正题路过见新开映低资料,订好位又入注定(试食),一行3人book左12:45 去到都坐左3至4枱客,栋左近kitchen位但冇难闻油烟味,抽气都应该唔错。坐低睇佢menu 价钱都中痡,唔算贵叫做中环区合理价钱with drink/免加一(p.s. 此building 多数都唔会加10%)。我地分别order 左3个set1) 焗蕃茄猪扖意粉; 上碟斋睇份量唔太多好啱我d keep 瘦人份量,饱肚又唔会过多,但大食仔黎就可能唔够。猪扖意卖相几整齐, 大大块猪扖p
坐低睇佢menu 价钱都中痡,唔算贵叫做中环区合理价钱with drink/免加一(p.s. 此building 多数都唔会加10%)。我地分别order 左3个set:

(1) 焗蕃茄猪扖意粉; 上碟斋睇份量唔太多好啱我d keep 瘦人份量,饱肚又唔会过多,但大食仔黎就可能唔够。猪扖意卖相几整齐, 大大块猪扖po 左系面,虽然无 美心/大家乐鬼咁跨张蕃茄粒粒现眼,但就好juice,味道刚好猪扖都厚切大大块。

(2) 焗刁草忌廉海鲜(大虾&蚬肉)意粉,都系大大粒见虾见蚬个只,d虾重几爽口架,至于咩系刁草就唔知。以上2set 野$58 each

(3)莫沙华芝士拿破伦烤鸡扖配自家制健康蕃茄薯蓉菜,个名C咁长见到咁完整无暇鸡扖成几寸厚,再加2颗薯蓉未食都几得饱。鸡扖肉质滑流,唔太硬配汁刚好。卖相真唔错,大大只碟又摆得几好样咁。

最好3个都order 左柸菊花密润一润,但唯一有差就等待时间太耐,3个一齐落order跟住其中2个前后上左,之后等左起码4/5个字,重要提/吹左waiter 几次先出到个order,搅到冷左一野。

环境就无乜大改变,只系D 摆设/枱椅改过位,而且个空间有限多人时你一句我句,支支喳喳真系好嘈。所以食完就即埋单走lu。

menu 1
menu 2