2019-02-11
A new good coffee place ☕️•發現左有間幾大的咖啡室位於佐敦同尖沙咀交界,上網search 原來是屬於新酒店page , 一入到去,第一感覺就是好有空間感,地方非常闊落,樓底高,用了巨大木餐檯,枱上還放置了一些有有關咖啡,時裝,飲食的雜誌。咖啡非常有水準,如果唔想飲一般嘅咖啡,佢有啲季節限定,最特別應該算是coffee sangria , 夏天可以一試。吃了兩款多士,一款以無花果Parmesan cheese 為主,加上一些希臘乳酪,核桃和蜜糖,無花果夠清甜,配上乳酪芝士又幾夾,另一款是牛油果為主,兩款都好味,兩款都配有沙律菜,除左多士,還有曲奇,牛角包和Tiramisu一些輕食,下次不防帶本書和notebook 來,可以spend 一個下午☕️📖💻