2017-08-23 265 浏览
女朋友係觀塘返工,雖然工廈有好質數既西餐廳唔少,但真正成個環境、用餐經驗同食物做到好質數既餐廳其實唔多。呢間餐廳係電訊中心個邊,見就成日見,食就第一次可能地區問題,唔係銅鑼灣灣仔,人自然少D,入座6點半左右大部份位置都空,去到7點到7點半左右開始坐滿一半多D。好彩早黎所以侍應比左個梳化圓台位我地,坐得好舒服哈哈。坐底當然同西餐一樣會Serve左麵包先,值得一提係唔似平時咁普通麵包同牛油就算,個醬好好食當晚點左一個龍蝦湯,前菜係經理握介既焦糖鵝肝。女朋友鍾意食鵝肝,對呢個讀不絕口,就咁睇相睇唔出,味道係十分濃郁既,焦糖同鵝肝味好強烈,唔怪得經理話叫我地留d麵包去搽。Main叫左黑毛豬同鱸魚。鱸魚聽經理講係是令既,特別一提非常咁出色,外皮煎香但內面幼滑到不得之了,亦食到陣陣肉香。甜品都係聽經理介紹去叫,味道偏甜但個醬點埋十分之夾。開左支香檳,純粹個環境氣氛覺得要有少少酒飲下哈哈。當晚見到有情侶特登黎慶祝生日,估唔到自己誤打誤撞又搵到間靚野 !

當晚點左一個龍蝦湯,前菜係經理握介既焦糖鵝肝。

甜品都係聽經理介紹去叫,味道偏甜但個醬點埋十分之夾。

開左支香檳,純粹個環境氣氛覺得要有少少酒飲下哈哈。