2019-08-22 5615 浏览
适逢今年生日是星期日,梗系要同老公去我个至爱"Cova" sweet sweet 庆祝下先啦。以往我多数都会去金钟𠮶间,但系今年想转下去尖沙咀𠮶间试下, 一早在网上订位,说明系生日饭同埋要求一个宁静嘅table, 去到Cova, 果然比到张角落头非常宁静嘅枱我哋,自成一角,好舒服!好开心呀!Dinner set包括有餐汤、 自助沙律吧、主菜同埋餐饮。自助沙律吧 有我好喜欢食嘅几种hams 啦,又有三文鱼啦,同埋几种嘅salad菜,依旧系好好味, 亦都系我要来此餐厅嘅原因。杂锦海鲜焗鳕鱼配樱桃番茄汁海鲜有青口、 蚬、 八爪鱼、 虾和雪鱼。样样都好鲜味, 好新鲜,配埋个蕃茄汁, 酸酸甜甜不错。烧原只春鸡拌意式杂菜焗薯春鸡好juicy, 好嫩滑, 外皮又松脆 。估唔到最惊喜嘅原来系焗薯, 好甜,焗得好香口。压轴主角出场啦! 👏👏👏大喜日子点可以冇Cova 最有人气嘅Mango Dome Cake 。 每一次食完都令我回味无穷,食极都唔厌啊!过咗一个好美味、好满足、好舒服嘅生日夜

杂锦海鲜焗鳕鱼配樱桃番茄汁
海鲜有青口、 蚬、 八爪鱼、 虾和雪鱼。
样样都好鲜味, 好新鲜,配埋个蕃茄汁, 酸酸甜甜不错。

烧原只春鸡拌意式杂菜焗薯
春鸡好juicy, 好嫩滑, 外皮又松脆 。
估唔到最惊喜嘅原来系焗薯, 好甜,焗得好香口。

过咗一个好美味、好满足、好舒服嘅生日夜