A new conceptual café to take ease in a fast-paced life and distress...係Time Square 行到攰想歇一歇❓來Cafe ☕️。以簡約和熱帶風情既植物作主題,呢間概念店除提供單品及精品咖啡外,更特意引入茶道元素嚴選日本及台灣的優質茶葉調配一系列茶飲。加上各款日式異國風味料理🍱,加上色彩繽紛既飲料🍹,讓自己在步伐急促的生活中於SENSU稍微放慢腳步,小憩一會吧。食物精緻好看,自選配搭超級豐富,日式料理就是那麼細緻,份量少少卻能試得更多。是日甘筍湯濃濃甜甜🧡;而前菜中最愛冰鎮鮑魚,肉質彈牙滿有酒香,加上山葵味道更fresh;炸雞也嫩滑多汁呢。主食方面M7 和牛扒,煎封外焦內粉嫩而滿有肉香有肉汁,呢個價位可以喔!配上日本越光米,飯粒帶黏口感,全都是下飯好料!最後加配既甜品牛乳雪糕🍨,作一個完美結束。呢度飲品都超香濃足料,都是我喜歡的❤️,double rich chocolate 真的十分香濃順滑;花生醬奶昔超香濃花香醬香好特出,加上海鹽芝士帶出咸香味道,一咸一甜很滋味,鐘意濃郁邪惡口味如我,呢個十分推介!下次我會飲返佢😋

炸雞也嫩滑多汁呢。

呢度飲品都超香濃足料,都是我喜歡的❤️,double rich chocolate 真的十分香濃順滑;花生醬奶昔超香濃花香醬香好特出,加上海鹽芝士帶出咸香味道,一咸一甜很滋味,鐘意濃郁邪惡口味如我,呢個十分推介!下次我會飲返佢😋。

SIGNATURE SET $258
Cold + Hot + Main + Side + Soup
隨餐附上漬物及是日餐湯 (甘筍湯)
Served with Pickles and Daily Soup

Appetizer
🔸冰鎮清酒鮑魚.山葵醬油汁
🔸石蝦天婦羅,香蒜蛋黃醬
🔸蒲燒鰻魚,玉子燒

Main
🔸燒銀鱈魚,照燒汁

🔸慢煮澳洲 M7 和牛板腱扒• 紅椒香蒜牛油

Side
🔸越光米飯• 溫泉蛋

Add-on +$48
🔸北海道 8.0 牛乳軟雪糕(阿華田脆脆)

🔸現刨雙色特濃朱古力 $58
Double Rich Chocolate

🔸海鹽芝士花生醬奶昔 $68
(使用北海道 8.0 軟雪糕)
×××[SENSU]×××