雅苑座

The Greenery
2014-09-17 12294 浏览
9月份新开始, 一早BOOK左同几个FD去食GREENERY DINNER BUFFET上次做世界杯PROMOTION时唔得闲黎试,点知原来由9月开始就有新THEME,用海鲜做主题, 无谂过会咁正!!正到忍唔住到出番篇OPENRICE冻海鲜样样都齐,最钟意就系佢个烟三文鱼同青口好新鲜 拎左2次!! 但要留肚食其他,,如果唔系都继续食..之后食左SASHIMI, 试左TUNA同立鱼, 即叫即切想食少少又得, 想食多几旧又得沙律方面食左泰式虾柚子同日式8爪鱼8爪鱼超大只!!但食落又唔会话软林林!! 其他餐厅个D无得比仲有一人限定一只既冰镇鲍鱼!拎个时仲谂紧如果只鲍鱼太UN会好难咬好难切,点知原来厨师会原只切好一块块比你食落又好爽口好甜, 我觉得1只太少啦HAHA好想再食多几只听过朋友讲呢到个中汤好足料,所以拎黎饮,一人份量用水隔住KEEP温度, 会有专人拎出黎比你好好服务终于食热盘啦!!平时比较少食肝脏, 但今日见到厨师即煎鸭肝再配黑松露,就破例食一次啦食喷喷再加多士一齐食好好食仲食左串烧,蒸鱼,猪耳,炸子鸡ETCETC, 唔错唔错不过以下几样有影到相既就重点讲下啦本身见到个烚海鲜档都无谂
上次做世界杯PROMOTION时唔得闲黎试,
点知原来由9月开始就有新THEME,
用海鲜做主题, 无谂过会咁正!!
正到忍唔住到出番篇OPENRICE

冻海鲜样样都齐,最钟意就系佢个烟三文鱼同青口

之后食左SASHIMI, 试左TUNA同立鱼, 即叫即切
想食少少又得, 想食多几旧又得
沙律方面食左泰式虾柚子同日式8爪鱼

仲有一人限定一只既冰镇鲍鱼!
拎个时仲谂紧如果只鲍鱼太UN会好难咬好难切,
点知原来厨师会原只切好一块块比你
食落又好爽口好甜, 我觉得1只太少啦HAHA
好想再食多几只

听过朋友讲呢到个中汤好足料,所以拎黎饮,
一人份量用水隔住KEEP温度, 会有专人拎出黎比你好好服务

终于食热盘啦!!
食喷喷再加多士一齐食好好食

仲食左串烧,蒸鱼,猪耳,炸子鸡ETCETC, 唔错唔错
不过以下几样有影到相既就重点讲下啦
本身见到个烚海鲜档都无谂住食,但见到有牛骨汤底就试少少啦,
简左扇贝同东风螺, 连汤一齐食比我想像中好食!! 好彩无SKIP到!!!!
连北京填鸭都有! 厨师切左3种比你简好细心
有净皮, 净肉 同皮加肉, 自己包想食咩口味自己调较,
真系好好食! 又唔会话好济!!
我钟意可以自己包
如果无记错呢个系炸广岛蚝! 同8爪鱼1样都系超级大只!!
厨师岩岩拎出黎我影左1张相就比人拎左1/3

食埋甜品好满足, 今晚竟然有SABATINI最出名个甜品圣安娜真系好感动
好似唔系晚晚都有
仲有FINE FOODS出品既CUT CAKES都好好味
好惊喜既就系个水蜜桃JELLY好正,食左2杯!!

题外话/补充资料: 食左好多野好饱, 倾计倾左好耐好开心, 仲有人唱歌有LIVE听!
2014-09-01