2021-05-12 378 浏览
其實我幾中意食上海菜,不過返工同屋企附近都無咩選擇🥲之前去左好出名嘅翡翠拉麵食lunch,發現原來佢嘅lunch set好似幾抵食😳·一人餐 ($88)前菜揀左雞絲粉皮,每次去食上海菜都係必食嘅😂但唔係間間都整得好食,試過有啲個麻醬太稀無味,但呢度嘅麻醬同粉皮嘅份量岩岩好🤤雞絲都唔少食完呢碟野都飽左三成🤣·點心就揀左紅油抄手,三隻都大大隻,蒜粒都好多,雖然食完真係會好口臭,但係我都係會照食晒呢三隻野😆😆·最後嘅麵食我揀左四川擔擔麵,基本上食完頭兩樣小食都已經好飽🙈所以碗麵唔係食左好多,但係個湯底真係好正😍😍花生味好重,啲麵吸晒啲湯好好食🤤如果一開始叫埋走蔥就perfect🤣🤣·呢個餐仲包埋飲品,我叫左凍豆漿,食上海野一定要飲豆漿🤣🤣所以呢個價錢可以食到咁多樣,味道又幾好食,真係唔錯,性價比幾高😌搵機會再去食過😋
一人餐 ($88)