一直都好想搵到一間有年代感嘅餐廳打邊爐,覺得咁樣先別有一番風味🥹今次經過朋友推介話天后呢邊都有間呢種style嘅中菜館,的確係我想要嘅風格~😗係港式70-80年代懷舊裝修,以當時嘅大排檔同漫畫主題裝修為主,仲會播放好多八九十年代港式金曲,好有香港style🫶🏻🫶🏻🫶🏻但環境唔算大,有一間vip房,提早book檯感覺會好少少~—————————————————————📍 叁不館地址: 天后電氣道68號金輪天地7樓✍🏻/食評/◍眾人皆醒醉雞湯冇諗過係全隻新鮮雞,肉質嫩滑,並唔係冰鮮雞質素,湯底啱啱上枱嗰時可以飲一碗先,味道好鮮甜,而且酒味都算重~◍蘇格蘭蟶子+日本扇貝呢度D海鮮都好新鮮,扇貝都好大隻,跟住員工嘅教法煮2分鐘就啱啱好,肉質嫩滑唔會嚡颯颯!蟶子好滑好大條,煮咗分半鐘好爽口!◍頂級安格斯牛頸脊份量都算多,而且每一片都係厚切㗎!咁靚嘅牛頸脊煮10秒都已經足夠,而且牛頸脊極重牛味,根本唔需要點任何醬汁🥹◍黃金鮮魷鮮魷魚配搭鹹蛋黃炒得好入味,加上每一條都好厚肉,睇橫切面已經知道炸皮薄而肉厚~🤣不過兩個人食就有少少膩,建議多啲人一齊開心share😎◍Q彈鮮蝦丸拼豬肉丸想兩種味都試下所以+
—————————————————————

◍蘇格蘭蟶子+日本扇貝

◍頂級安格斯牛頸脊

◍黃金鮮魷

◍Q彈鮮蝦丸拼豬肉丸
想兩種味都試下所以+$10叫咗雙拼,特別推薦蝦丸好爽口,而且食到好多碎蝦肉,完全係真材實料唔係剩係得粉漿🫡