2012-08-23
今日難得放假陪我的趣怪家庭,於是去我媽最喜歡食的"爭鮮"食lunch!!我未試過,但聽見8蚊一碟,試下先!!去到只有兩pair 情侶排隊, 我媽衝入去叫4位, 但侍應話照排隊,無票派!!但只能排樓梯, 好危險wor....等左7-8分鐘就有位, 仲要是卡位, 正!!!卡位4個人坐好闊落,而且都是有迴轉, 可以面對面傾計!!我地一坐低開始起動, 我地感覺好似任食似的, 不停拎!拎!拎!我亦影唔切相, 大家已食完近20碟!!!當中包括蟹子壽司 x 1, 普通,ok!三文魚壽司 x 3, 識得揀, 可以揀到肥美的三文魚!!鰻魚壽司 x 3, 超肥美, 真係回本!!吞拿魚刺身 x 1 (3-4塊), 不夠新鮮!螺肉小食 x 1 , 比較細碟,可接受!!花之戀壽司 x 2, 好開心呀,見到即搶食, 出面20蚊一碟,依度8蚊ja!!炸蝦壽司 x 1 , 但可能放了很久, 不熱, 所以淋左,唔好食!!三文魚刺身 x 1 (3-4塊) 我地揀得唔夠厚身,同色澤唔靚,但有時某d 幾靚+大塊的,8蚊一碟,抵!!北寄貝沙律壽司 x 1, 嘩, 想再食多一碟!!帶子壽司 x 1, 千載難逢, 終於食到一碟,
當中包括
蟹子壽司 x 1, 普通,ok!
三文魚壽司 x 3, 識得揀, 可以揀到肥美的三文魚!!
螺肉小食 x 1 , 比較細碟,可接受!!
北寄貝沙律壽司 x 1, 嘩, 想再食多一碟!!
海膽壽司 x 2 , 海膽不算靚貨, 一半青瓜片, 一半是海膽,有點腥, 但下次依然會照食!!因為是貴價貨ma!!
三文魚刺身飯+鰻魚汁 x1 , 超正, 不算大碗,但加上鰻魚汁,三文魚又多, 超美味喔!!
熟吞拿魚沙律 x 1 , 入面加了粟米,唔錯!!
北寄貝壽司 x 2, 厚身,又大片,正!
甜蝦壽司 x 2 , 一碟1份, 但飯上面鋪上4條蝦, 嘩,好特別,又正,可以食少d 飯,但就唔可以share 食,迫住叫多碟!!
蟹棒壽司 x1 , 有沙律醬, 好大條,唔錯!!
玻璃蝦壽司 x 1, 無咩特別,但算新鮮!
仲有5碟已經想不起,是重覆甘食,還是其他壽司??!!
總共食了31碟, 真是多款式,而且不停添加,無間斷, 又有甜品,汽水在迴轉bar, 可以揀,都只是8蚊!!!飯應該是機製,但唔大舊又唔硬, 配料新鮮, 一碟多數有兩件, 抵食!!!!芥辣同薑片任取,放在迴轉bar 上!!環境企理乾淨, 堂食感覺好過外賣, 又有綠茶飲, 雖然要加一, 但一個字"抵到爛" 一定會再來!!