Xiao Long Bao Paradise🌈💕 Shanghai Cuisine💫..將軍澳中心經過翻新之後,多左好多唔同類型又高質既食肆,好開心❤️ 以後唔洗出區外 係區內都有好多好野食。正好係平日下午,商場人流較少 唔洗等位食飯即刻可以安排入座 真係好舒服。咁岩想食下小籠包,就揀左樂天。悄悄告訴你。。樂天餐飲集團🍽 係來自新加坡🇸🇬,係新加坡&亞洲各地共有13個餐飲品牌。 ll 為樂天餐飲集團旗下最具代表性既概念餐廳,憑著其獨具創意的小籠包,係香港真係無人不知啊啊啊。唔知你又試過未呢❓👻 哈哈ll $118Specialty Dynasty Xiao Long Bao (8 flavors)(白)招牌原味` Signature Original(灰)蒜香` Garlic(綠)人參` Ginseng(啡)鵝肝` Foie Gras(紅)川味` Szechuan(黃)芝士` Cheese(橙)蟹粉` Crab Roe(黑)黑松露` Black Truffle呢款無人不知既樂天皇朝獨創既招牌菜式,每個小籠包既外形都飽滿細致`皮薄晶瑩,粒粒內裡滿載住鮮甜湯汁,吃時小心燙嘴喔。而且細心發現

悄悄告訴你。。樂天餐飲集團🍽 係來自新加坡🇸🇬,係新加坡&亞洲各地共有13個餐飲品牌。 l[樂天皇朝]l 為樂天餐飲集團旗下最具代表性既概念餐廳,憑著其獨具創意的小籠包,係香港真係無人不知啊啊啊。唔知你又試過未呢❓👻 哈哈

l[特色皇朝小籠包 (8色)]l $118
(紅)川味` Szechuan
(黃)芝士` Cheese
(橙)蟹粉` Crab Roe
(黑)黑松露` Black Truffle

而且細心發現 每一個小籠包都係有18層摺,食之前 不妨細心欣賞一下廚師👨🏻‍🍳 既精湛手藝吧。

5顏6色🌈 真係好吸引,食小籠包既次序都有先後架。唔同味道👅 各具特色呢。

l[李白醉雞]l $85
Drunken Chicken
上海菜 又點少得醉雞🐥呢。每件雞都充滿住滿滿酒香,雞肉亦保持到嫩滑,愛酒人士必定會喜歡,不勝酒量既人士 小心別吃醉喔😝。哈哈

l[薑汁炒芥蘭]l $65
Stir-fried Kai Lan with Ginger Sauce
芥蘭🥬 配薑汁同炒,爽脆口感加上薑味 是最喜歡既配搭。不過略嫌芡汁有點重 有點糊糊的,不過亦不影響味道呢。

l[上海炒年糕]l $85
Wok-fried Rice Cake with Pork and Vegetable in Shanghai Style
煙煙韌韌既年糕🍡 是我愛吃既口感。上海炒 離不開肉絲`大白菜 加上醬酒同炒,沒啥特別的 但就是愛❤️ 懂嗎。

l[蝦仁酸辣湯拉麵]l $68
La Mian in Hot and Sour Soup with Shrimp
酸辣湯,亦是上海招牌菜。加上拉麵🍜 吸盡酸酸甜甜既味道,很好吃呢。不過不受的辣 要注意辣度喔,我就覺得辣得好過癮。

l[紅油抄手]l $62
Pork Dumpling in Hot Chilli Vinaigrette
粒粒豐滿既大雲吞,餡料好足呢。6大粒 大大隻,加上紅椒辣油&炸蒜粒同吃,吃在嘴裡很惹味呢。

午市入去人不多,但中途發現 愈遲卻愈多人來吃,結果比我發現。。原來下跌茶時段:2點後有半價優惠啊啊啊!真係好抵食,我咪蝕左囉👉🏻👈🏻 唔緊要 下次再食。