2009-07-02
話說同朋友本身諗住去有 BLYTHE 主題既 CAFE 影下相, 交流下, 點知有間比人包左場, 有間因為冇咩人唔開, 咁就是旦去左一間, 而登打士街不嬲都出名多樓上CAFE, 咁係樓下有個少女派左張宣傳單張比我地, 咁就即本試一試, 去到坐低, 都算有幾好招呼, 咁見個餐牌上面註明剩飲只可坐2個小時, 叫套餐就可坐3個小時, 咁同朋友一人叫左一個 TEA SET, 坐低既時間係 4:30PM 左右, 因為上黎坐之前, 我地係樓下附近食左野, 我就問侍應我個SET 只上野飲, 至於雞亦遲D 先上, 而我朋友就叫左個三文魚沙律 TEA SET, 朋友話幾好食, 係OK 既....... 之後我地就開始拎我地既B 女出黎度身, 諗住做下衫仔, 傾下計, 之後有個朋友到達都有正價叫一杯野飲, 之後再有一個朋友6:40PM 左右再到達, 亦有叫正價飲品一杯, 大約7:00左右我地都差唔多想走先醒起個雞亦未叫, 即時同一個女侍應落ORDER, 當時個女仔都話OK~ 開放式廚房亦傳黎一把聲, 要等WOW, 隔左一陣有個"4眼作男性打扮既女仔"走黎問我係米叫雞亦, 如果係既要收原價, 我還以為佢誤解
其實如果佢有叫個女仔講比我地知再唔叫, 過左時間叫, 要比正價, 照常理邊個會唔即刻叫呀, 根本佢就理虧左, 死都唔答我地, 咁如果咁做生意法, 搵鬼黎咩, 老套D 講句都要啦 ~ 今時今日咁既服務態度~
但係有樣真心話, 有個男侍應服務態度好好, 好認真咁教客人玩每個GAME, 呢度係值得一讚, 只不過係比某一個人(可能係老闆啦), 態度咁差, 好似生意唔憂做咁, 影響左整間 CAFE 既形象姐~