2017-03-11
我很少寫一間餐廳負評,但這次真的很過份我們一行7人,訂了枱,訂了乳鴿侍應安排我們坐一張乒乓球枱,正確嚟講係半張,7個人迫埋一面,我們問侍應可否安排我們坐一張吉了的卡位,位侍應竟然用不反問嘅語氣問我們点解唔可以)。嗰刻我真係呆左,我明白消費者不是比錢就大晒,卻不知道去消費是要答問題?(点解唔可以)這個問題當我們一行7人不材,我們真係唔識答。當我們准備轉枱的時候,嗰位(点解唔可以)嘅侍應叫我們繼續坐在嗰半張乒乓球枱上,等她問問可否轉去坐嗰張吉枱,我們真係唔明白是她講(点解唔可以坐)但她又要去問再嗰張枱我們可否坐,然後她走過來竟然講,訂枱客才可以坐,我們跟她說,我們也是訂了枱,她啞口無言,走了出門口安排比我們來遲20分鐘的6個人坐了嗰張吉枱,就跟我們說,有一張枱埋了單,我們等一陣可以坐,但佢口中埋了單的嗰張枱,單是埋了,但客人繼續傾計,為什麼不是我們先坐嗰張吉枱,遲過我們20分鐘來的客人等她口中埋了單的嗰張枱,之後佢跟我們說,我們下午3点就要離開,我們訂枱時間是1点,比佢搞來搞去已經是1点35分,言談間只是想我們妥協,快下單,這些小技倆實在不敢恭維,服務態度太差。1500蚊飲餐茶,坐得衰過大
我們一行7人,訂了枱,訂了乳鴿
當我們准備轉枱的時候,嗰位(点解唔可以)嘅侍應叫我們繼續坐在嗰半張乒乓球枱上,等她問問可否轉去坐嗰張吉枱,我們真係唔明白是她講(点解唔可以坐)但她又要去問再嗰張枱我們可否坐,然後她走過來竟然講,訂枱客才可以坐,我們跟她說,我們也是訂了枱,她啞口無言,走了出門口安排比我們來遲20分鐘的6個人坐了嗰張吉枱,就跟我們說,有一張枱埋了單,我們等一陣可以坐,但佢口中埋了單的嗰張枱,單是埋了,但客人繼續傾計,為什麼不是我們先坐嗰張吉枱,遲過我們20分鐘來的客人等她口中埋了單的嗰張枱,之後佢跟我們說,我們下午3点就要離開,我們訂枱時間是1点,比佢搞來搞去已經是1点35分,言談間只是想我們妥協,快下單,這些小技倆實在不敢恭維,服務態度太差。1500蚊飲餐茶,坐得衰過大排檔,迫過食放題,服務是零,沒禮貌,我不要求你給我5星酒店的服務,但連基本嘅禮貌語氣也欠缺,難聽啲講,爛達達咁,真係貴公司要好好再培訓吓員工,增強對客人應對方面嘅能力,太差了。
嗰位(点解唔得嘅員工並不是一般員工,是話得事嘅,真係不知所謂)