2023-07-22 409 浏览
平時食開銅鑼灣嗰間,啲嘢食好味。今日因為睇戲去咗附近尖沙咀呢間。提早訂位,嚟到呢度原來等電梯時間超長,唔係講笑,條隊有至少50人,等咗20分鐘。上到去職員話落去樓下6樓,咁樣就係惡夢嘅開始。原來6樓嘅嘢食,係由15樓嘅廚房做,做完之後再慢慢搭電梯送返落嚟。6樓係冇廚房,同埋係夾埋間日本餐廳一齊。我等電梯都等咗20分鐘,所以你可想而知啲餸菜送到落嚟係必定會凍。餸菜凍咗之餘,仲要同電梯滿晒嘅人一齊迫落嚟,諗起都細菌多多。叫咗個黃金蝦球,用咗15分鐘先送到落嚟。落到嚟成舊膠粉,又凍,仲要係唔係新鮮整嘅,食落去似返熱左10次。同職員講凍咗就拎入人哋嘅廚房微波爐。$228就係咁嘅quality。連埋$50嘅兩碗白飯,簡直係俾人昆,直頭當你係傻仔。跟住叫咗半隻片皮鴨,用咗50分鐘送落嚟。落到嚟估吓點樣?梗係要微波爐啦。仲有奇怪嘅係個盤係凍嘅,啲肉係室溫溫度,睇嚟微波爐得唔夠耐。跟住叫職員返熱,又走去隔離日本餐廳搵個微波爐先。微波爐得嚟,啲蒸粉皮梗係又凍啦。$208 又係一碟微波爐翻熱雪櫃嘅嘢食。根本呢間餐廳,廚房handle唔到,餸菜速度唔夠,食材唔新鮮,唔係即日整,就算煮餸又唔夠快,硬都要做,咪

根本呢間餐廳,廚房handle唔到,餸菜速度唔夠,食材唔新鮮,唔係即日整,就算煮餸又唔夠快,硬都要做,咪係咁嘅成績囉。咁厚面皮攞住個餐廳名,響度呃人哋嚟食。真係枉我幫襯左佢哋差唔多三年,呢一間真係敗壞晒佢哋嘅口碑。

同職員投訴,從佢哋嘅對答中都知道呢個情況已經收到太多投訴,對答流暢,話送多隻鴨俾我拎走,但係咁嘅quality,送多10隻微波爐鴨俾我,都唔會食。

最後例牌,都係會送個腰果露俾我。今次仲勁,微波爐溝水,真係低處未算低。呢一間係銅鑼灣嗰間standard 的3%。個廚師完全係imposter。冇辦法,對呢一間分行勁失望。

失望之如,仲要買咗佢哋套票,惠顧$1028。感覺繼續跳水式直插谷底。

最後又嬲,又肚餓,食咗啲微波爐嘢食又覺得嘔心,又等多10分鐘先搭到電梯落樓下。諗住開心去睇電影,提唔起勁之如,仲要收到張飯後甜品罰款單$320。真係一步錯步步錯,準時上菜食飯走都唔會抄牌,抄嘅時間係9:15pm。感覺直插谷底跳水無水花,仲勁過買股票gme!

真係最後,俾埋戲飛錢去睇Barbie,total 差唔多$2000。短短一個半鐘已經等於我飛去台灣來回一轉。

希望各位睇完呢篇文章唔好去呢間,尤其是6樓,免得你哋中伏。good luck
黃金蝦球
半隻片皮鴨