芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
同朋友Happy hour, 通常特登出TST, 貪地點容易就, 今晚竟然黎左太和, 就喺個fd樓下話有間bar, 新裝修好大間, 牆身擺滿多樽Hibiki😀.>Kirin一番搾- 蜜桃🍑(HKD78), 黑加侖子🍇(HKD78)原來Kirin啤酒🍻有好特別嘅優惠, 星期四有買四送一, 星期一黎應該係最抵嘅. 最後我地三個人叫多兩杯就有一杯free, 正a! 黑加侖子嘅果味最突出, 啱哂我.>食物Menu簡單而選擇多多, 每款附彩色圖價錢非常親民, 唔小心劃左成十幾款tim😛. 見到所有串燒都來自open kitchen即叫即燒, 夠哂惹味.>香蒜葱花廣島蠔 (HKD25@), 香葱燒半殻扇貝 (HKD39/2隻), 燒牛油帆立貝 (HKD33/串)估唔到海鮮類嘅燒物款款都咁大件, 扇貝鋪滿香葱蒜, 帆立貝咬落係新鮮的, 一串兩大粒係抵食之選.>鹽燒雞皮 (HKD11/串)薄薄嘅雞皮串起黎燒到脆卜卜, 極度邪惡送酒一流.>坐下飲下吹下水, 黎左一大板orders, 時間啱啱好, 都唔覺等左嘅時間. 👇🏻👇🏻正正子👇🏻👇🏻中辣🌶🌶>一口和牛
Kirin一番搾

香葱燒半殻扇貝, 燒牛油帆立貝 ,  香蒜葱花廣島蠔

鹽燒雞皮

鹽燒雞皮 (HKD11/串)
薄薄嘅雞皮串起黎燒到脆卜卜, 極度邪惡送酒一流.

👇🏻👇🏻正正子👇🏻👇🏻中辣🌶🌶
一口和牛串,炭燒豬頸肉

一口和牛串 (HKD29/串),炭燒豬頸肉 (HKD19/串)
和牛, 豬頸肉好易咬, 充滿油香仲非常juicy.
金菇牛肉卷 , 水牛城燒雞翼

金菇牛肉卷 (HKD28/串), 水牛城燒雞翼 (HKD22/2隻)
一串三件金菇牛肉卷足料, wrap住金菇嘅肥牛唔太多脂肪, 燒雞翼有d辣, 惹味嘅辣, 一串兩隻啖啖肉.
招牌茄子🍆燒, 韮菜燒

招牌茄子🍆燒 (HKD30), 韮菜燒 (HKD14/串)
“Seafood”鬼嘅我地見隔離幾枱都有食就劃一個, 本身有個fd唔食茄子🍆但見到鋪滿葱蒜, 一試之後差啲唔夠share; 拎起一串韮菜係大大抽嘅, 辣辣地🔥又juicy.
日本一口燒蕃薯🍠仔, 燒紫菜年糕, 串燒鵪鶉蛋

日本一口燒蕃薯🍠仔 (HKD18/串), 燒紫菜年糕 (HKD25/串), 串燒鵪鶉蛋 (HKD18/串)
咁多款串燒其實都可以慢慢嘆住kirin慢慢食, 唯獨li三款就強烈建議趁熱食😋, 尤其是燒紫菜年糕, 一定要點多啲個醬, 軟糯YummY.
人氣雞肉軟骨棒 (HKD22/串)
Li個點附上嘅生雞蛋🥚真係超好味🤤
秘制風味羊肉串 (HKD18/串)
孜然香, 羊肉嫩.
香草芝士焗雜菌 (HKD38)
錫紙包住雜菇同大量芝士係超拉絲der.
輕輕鬆鬆吹下水食下串燒又一晚🍻

2019-07-04