「salamat」呢个外文字原来翻译起来即系感谢o既意思,佢系间唔大o既餐厅,一角为open kitchen,繁忙时间见住厨师们埋首工作,餐台o个边一面有住猫猫造型灯饰,另外两边有双向玻璃窗,采光度十足,虽然正午时份可能会有少少热。一坐低,侍应哥哥见我地又袋又盛,俾o左个藤篮我地装o野,非常贴心。午餐先有一个daily soup,侍应哥哥介绍今日呢个系甘笋姜忌廉汤。橙与白o既冲击中显露高雅o既云石pattern,会品尝到甘笋清甜o既味道,加一点儿唔过火o既姜o既辣度。黑松露忌廉汁吉列鸡柳&野菌意大利饭($72,午餐平日无加一) o既鸡肉去晒皮,risotto o既饭粒偏硬身,蘸上非常浓厚o既忌廉酱汁。黑松露自然散发住淡淡o既独特气息,连同沈上o左大量芝士碎,口感丰盛。香烧美国肯琼香料猪肉眼扒配烧菠萝&杂菜沙律($88) 真系救命,超犯规,块扒厚到……我谂有3-4 cm!原来猪扒都有肉眼部位,佢外面烧得甘香惹味,一切开,里面虽然厚身,但唔都会唔熟或者过熟,好考厨师功架,同埋好难得成旧o野咁厚都腌得咁入味,呢个真系几surprised,赞!餐饮除o左柠茶柠水仲有中国同日本茶——食西餐配中国

甘笋姜忌廉汤

黑松露忌廉汁吉列鸡柳&野菌意大利饭 ($72)
黑松露忌廉汁吉列鸡柳&野菌意大利饭
黑松露忌廉汁吉列鸡柳&野菌意大利饭

香烧美国肯琼香料猪肉眼扒配烧菠萝&杂菜沙律 ($88)
香烧美国肯琼香料猪肉眼扒配烧菠萝&杂菜沙律

餐饮除o左柠茶柠水仲有中国同日本茶——食西餐配中国茶系咩玩法?即管试下。嗌o左一杯玄米茶,一杯铁观音。虽然从招纸无办法睇到系边个品牌,但个茶包非常之精致,应该都系靓o野。三角立体设计,里面装住多片原片茶叶,加水冲多杯都仲得。
铁观音
玄米茶
等候时间
3 分钟 (堂食)
甘笋姜忌廉汤
黑松露忌廉汁吉列鸡柳&野菌意大利饭 ($72)
香烧美国肯琼香料猪肉眼扒配烧菠萝&杂菜沙律 ($88)
铁观音
玄米茶