2020-07-06
2013 浏览
HKU嘅朋友有福了!水街多嘢食就係人都知,但山道都一樣有唔少隱世美食!雖然出咗地鐵站要上少少斜路先到,不過食完覺得係值得嘅!學生去食仲有10蚊優惠,最平48蚊就食到個lunch,抵到爆啦😆 😋 BBQ汁豬扒漢堡伴薯條 $75 😋 香煎雞扒 配紅酒燒汁 $58 😋 香煎煙鴨胸 配雜菌忌廉汁 $58 😋 香煎龍利魚柳 配車打芝士汁 $68 其實可以將幾個餐合拼埋一齊討論,因為細心睇個lunch menu就會發現係幾款煎扒自由配搭飯、意粉、薯蓉定係漢堡,除咗漢堡之外都可以自選醬汁🤪 煙鴨胸唔可以夾漢堡,貴啲嘅就係牛肉漢堡同安格斯西冷。試咗4款煎扒,覺得煙鴨胸係最驚喜!佢係一嚿未切嘅煙鴨胸,入面肉質仲係勁鮮嫩,腍腍哋嘅!本來以為係遇先切定勁榎嗰啲,所以都有啲surprise🥳 豬扒仲大塊嗰塊漢堡包,又係好鮮嫩,夾埋包一齊咬仲有肉汁爆出嚟!魚柳同雞扒都無乜特別。汁都唔太特別,芝士醬好濃味但有少少鹹。薯蓉幾creamy,好香薯仔味,大讚👍🏻 餐前個湯係甘荀南瓜湯,覺得稀咗啲,一般。 見啲餐牌發現夜晚有乳豬食,真係急不及待想再去試試啊😝
😋 BBQ汁豬扒漢堡伴薯條 $75
😋 香煎雞扒 配紅酒燒汁 $58
😋 香煎煙鴨胸 配雜菌忌廉汁 $58
😋 香煎龍利魚柳 配車打芝士汁 $68
BBQ汁豬扒漢堡伴薯條
香煎雞扒 配紅酒燒汁
香煎煙鴨胸 配雜菌忌廉汁
甘荀南瓜湯
見啲餐牌發現夜晚有乳豬食,真係急不及待想再去試試啊😝