💪🏻 半熟玉子叉烧拉面($63)(加叉烧2片 $12)呢个拉面最大嘅卖点,就系可以拣4倍嘅巨量芽菜🤣 真心芽菜多过面!而且呢间拉面都跟番日本嘅拉面店,可以选择蔬菜量、汤嘅浓度、汤嘅油度、面嘅硬度等,可以拣啱自己嘅口味!用一个词语形容呢碗拉面,就系「粗犷」🤣,因为我拣左浓味浓油拉面,亦都拣左4倍芽菜,加左蒜蓉、额外叉烧🤤。份量超级巨大,而且汤底浓郁同黏稠,但猪骨汤底唔突出,反而畀蒜味抢左。汤底虽然浓味,但食完唔觉太口渴。初初食个觉好爽,但食到中段就已经觉得太油腻,唔系好顶得得顺🤣 (个人建议唔好拣浓味同多油)食完感觉好混乱🤣叉烧系厚切,都煮得够淋,啖啖肉,超爽😋。不过叉烧偏肥。拉面系粗身面,拉面算弹牙,唔会煮得过淋,连埋巨量芽菜一齐食,口感丰富,但拉面挂面程度一般。溏心蛋嘅流心程度刚刚好!不过有个要扣分嘅位,佢冇提供冰冻嘅冻水,只得室温水(一般日本拉面店都会有冰水提供)😫味道:7/10性价比:9/10 食住瘦指数:💪🏻/5

💪🏻 半熟玉子叉烧拉面($63)(加叉烧2片 $12)

味道:7/10
性价比:9/10