2018-03-09 8969 浏览
創興中心一直都係朋友聚會去既大廈食好西,今次唔例外,4個人一齊去恰下恰下,一窩蜂咁去一鍋豐😋佢有幾隻套餐,我地一致決定食中間既鮑魚海鮮火鍋套餐仲有6款刺身任點,有我最中意食既三文魚同八爪魚對我就夠了~簡左個蕃茄蜆湯底~又甜又唔熱氣黎既份量唔多不過可以任點係好事,大家唔洗曬野麻!佢既蟹柳係我鐘意食既日本蟹柳,仲有手打墨魚丸,好彈牙有章魚粒,有口感😗海蝦好新鮮,恰完啲殼唔會好梅,就知道肉質都好結實~肥牛肉唔錯 唔會太多肥筋,都係點完再點既一送之一!水魷魚新鮮!恰完唔會好無彈性,唔錯唔錯。仲有大家都愛既炸芋頭,粟米好甜 係超甜!後尾加單左好多~然後烏冬應該係日本既讚岐烏冬,食得出好彈牙,幼幼地,食得多都唔濟又享受啊!😎黎到重點既海鮮拼盤啦~石班片係好鮮味同無骨,同埋好滑唔洗點汁就鮮味,點埋醬汁就更好味! 仲有大蜆現實比相仲大隻,好多汁亦都無沙,棒!仲有幾隻鮑魚都好新鮮帳卜卜最尾當然到人既第二個胃啦~甜品時間到!有我由細食到大 但依家好難搵到既牛奶樂,太好味食左兩支 仲有細包 糯米糍比你唔鐘意唔緊要,仲有自助雪糕機,有雲呢拿味同朱古力,加埋配料就好豐富啦~

佢有幾隻套餐,我地一致決定食中間既鮑魚海鮮火鍋套餐

仲有6款刺身任點,有我最中意食既三文魚同八爪魚對我就夠了~

簡左個蕃茄蜆湯底~又甜又唔熱氣

2018-03-02