2017-01-18 1493 浏览
平時食慣獨家村late lunch , 而家要輪更。今個week 可以join到成班同事食飯,有咩好食抵食都大把主意。今日就試響諾士佛台5樓呢間超抵上選 其實之前試過食晚餐,唔係話特別平,而且響諾士佛台慣常happy hour 既地方,消費絕對唔野少。但係的的確確,今日我食左一碗超勁抵而且無將價就貨既泰式牛金邊粉。湯粉份量算多(我食唔晒),湯底濃,真係有啲泰國船河既影子(係份量比船河多同埋個粉既質地比較厚)。牛腩尚算淋身,牛丸出奇地彈牙以38蚊呢個價錢包野飲無加一,絕對係抵到無朋友。其他set lunch 包括海南雞飯,肉碎旦飯等等賣相同份量都ok. 最貴個餐都係四十几蚊,尖沙咀區去邊度搵
以38蚊呢個價錢包野飲無加一,絕對係抵到無朋友。
泰式牛金邊粉
泰式牛金邊粉