有睇开茶茶分享嘅大家都应该知道,茶茶系低碳水饮食爱好者,所以有时就算有set都会拣单点(通常sets都包埋大份carbohydrates),以免浪费太多食物。然后!!!居然比我遇到一间良心餐厅,坐位阔、环境企理之余,仲可以帮我将淀粉质转做蒟蒻底 😱 谭仔转芽菜都要加$3啦, 佢居然完全唔加收我任何钱比蒟蒻我,感动子(当然唔排除系我嘴刁到比人认得咗)🥹呢度嘅鸡煲、烤鱼都非常足料,同出面一式一样嘅调味唔同,有佢哋自己嘅风格(好食𠮶只!)最近仲出咗羊腩煲,星期六打算去一试。呢度附近仲有一间平价甜品,两间中价甜品,啱晒大家食饭直落下一场。.🍵🍵评分时间🍵🍵.🤍食物质素: 7/10▫️茶茶食过呢度大部分嘅餐,至爱嘅系真鲜味砂窝米线(换魔芋底),而呢度嘅烤鱼亦都十分惹味。1️⃣真鲜味砂窝米线 $6X 鲜!有鱼~·有羊!劲足料 2️⃣番茄肥牛猪润砂窝米线 $6X3️⃣求其谂唔到砂窝米线 $50 😂 好记得Menu有呢个,但我未试过,如果有人试完可以分享我知,盲盒砂窝米😂4️⃣ 鸡煲 / 酸菜鱼 印象中 百令二百蚊 价钱唔贵,因为同朋友一齐食,无留意价钱😋5️⃣ 下午茶餐 $36 .🤍环境卫生: 8/10▫️坐位之间有适当空

🍵🍵评分时间🍵🍵
🤍食物质素: 7/10
1️⃣真鲜味砂窝米线 $6X 鲜!有鱼~·有羊!劲足料
2️⃣番茄肥牛猪润砂窝米线 $6X
5️⃣ 下午茶餐 $36

鸡煲

🤍环境卫生: 8/10
▫️坐位之间有适当空间距离,干净卫生。
🤍服务态度: 10/10
▫️今时今日愿意特登帮你去问厨房可唔可以转煮法嘅餐厅已经唔多,唔比佢哋X返转头都偷笑,但系呢度居然愿意帮我转之余,仲煮得好味,配搭得好,唔系求其换比我,真系非常感动子。呢 10分,值得嘅!!
🤍性价比:9/10
▫️呢度嘅下午茶餐价钱非常吸引,$36有多士、火腿、蛋、饮品、主菜😂 但系我食唔晒(太多碳水)所以无再叫呢个餐,不过佢呢个餐嘅性价比简直系大食人士嘅福音。
🤍餐后满足感:8/10
▫️ 除咗有人情味,仲要好味,再加鲜味,可惜位置唔起眼,经过开真系可以试试。
——————————————
💬🤍 生酮友善 赞👍