2023-10-12 821 浏览
前兩日去呀媽去左太子呢間蒸氣火鍋,試完之後真係明點解會長期爆滿🤤叫左每位$318廚師發辦蒸氣海鮮餐,再額外點個粥底同小炒。成個蒸煮過程都有店員協助火候拿捏得好好。高質素,大滿足🙌🏻✨刺身拼盤呢度有刺身食其實都幾驚喜😂但質素又幾好喎。有三文魚/希靈魚/北寄貝/油甘魚腩/象拔蚌。✨八款時令海鮮海蝦/龍蝦/扇貝/鮑魚/馬友魚/蜆/蠔/花甲好豐富🥰每款都好新鮮。特別喜歡龍蝦(厚肉又實淨之餘仲要用蒜蓉蒸,勁好味)同馬友魚(唔腥,魚肉好滑,仲要完全無骨啖啖肉)。✨一款主食 + 四款時蔬蟲草花蒸雞配烏冬上芋頭/粟米/勝瓜/南瓜。個蟲草花蒸雞非常香滑,而且個烏冬係勁好食!完全索哂啲雞汁,我食到停唔到口🥹✨瑤柱排骨粥我地額外叫左個粥底,所以店員一開始就放大材料係底。我地一路食啲海鮮,啲精精神就一路滴落啲粥度。熬呀熬⋯最後個成品又綿又香濃⋯讚🥰✨避風塘鮮魷食中菜必食🙌🏻香口!惹味!上菜後唔會腍哂!做到哂以上都抵讚喇掛?😎

刺身拼盤

✨八款時令海鮮
海蝦/龍蝦/扇貝/鮑魚/馬友魚/蜆/蠔/花甲
好豐富🥰每款都好新鮮。

✨一款主食 + 四款時蔬

✨瑤柱排骨粥