2016-04-27 819 浏览
咁多款中式小食黎讲,砵仔糕可以话一直系既最爱,比较起其他中式甜品,佢有口感之余又甜甜地,随时食几个都得啊。今次黎到油塘,其实经过过呢间中式小食店好几次,但每次黎都卖哂砵仔糕今次竟然咁好彩未卖哂,即刻试返个!一个$3.5,$10有3个,都系同出面差唔多价,但拎上手明显比出面既细三分之一左右。去到只系净返一个有豆既,虽然我食开有豆,但都试埋个无豆啦(一个点够食㖞系咪!)咬左一淡就已经知系高质既砵仔糕!试过无数间砵仔糕,当然佢未系最好食,但佢胜在够烟un,好多地方都做唔到呢种口感架,而且佢既甜度系适中,我比较中意甜既但呢个甜度应该系唔好甜品既人都会接受到,红豆量都算正常,唔会有未煮林既情况,各方面都做得唔错,我都好唔舍得咁慢慢咁每啖每啖品尝下次要试下热食同埋一定买多几个
下次要试下热食同埋一定买多几个
外卖自取