2012-07-30
上星期六晚, 隔離海鮮老細話同個兄弟慶祝生日, 叫埋呢邊艇家, 一行10人,梗係去去開o個間旺角肥牛啦, 直頭係我地飯堂!一去到就直上3樓, 原因係2樓係斯文人坐, 3 樓至係我地地頭!10人只叫四眼哥仔開一個98蚊牛雜煲就攪掂, 點解?個牛雜鍋其實都有2串牛雜咁多, 不過我地班麻甩佬跟本唔會食!老細賣海鮮, 梗係唔食出邊野啦! 早自備哂鮑魚仔, 生中蝦, 大泥鯭, 魚滑...等各一大袋,跟住頂多叫碟牛肉, 炸魚皮, 除左跟煲送o既3支大陸啤, 之後就大量叫啤酒妹d 藍妹啦!我地又隊啤又玩牌, 情勢勁high, 真係拆到鎮天,連隔離d客都幫下手將就下, 快快埋單讓路!當然另一個重大原因係3樓係全香港食店唯一吞雲吐霧都唔會有人話你,跟本好多人都係咁, 你知啦, 艇家佬都係煙不雜手, d 亞姐哥仔都見怪不怪, 其他客都好多係咁啦! 又邊有人敢出聲!最後埋單都唔使500大元, 全部都係d 茶芥酒水加一,當然少不免整多二, 300俾d 哥哥姐姐, 唔係以後邊有咁好招呼同自由俾你盡興呀!
梗係去去開o個間旺角肥牛啦, 直頭係我地飯堂!
10人只叫四眼哥仔開一個98蚊牛雜煲就攪掂, 點解?
老細賣海鮮, 梗係唔食出邊野啦!
跟住頂多叫碟牛肉, 炸魚皮, 除左跟煲送o既3支大陸啤,
之後就大量叫啤酒妹d 藍妹啦!
我地又隊啤又玩牌, 情勢勁high, 真係拆到鎮天,
連隔離d客都幫下手將就下, 快快埋單讓路!
跟本好多人都係咁, 你知啦, 艇家佬都係煙不雜手,
最後埋單都唔使500大元, 全部都係d 茶芥酒水加一,
當然少不免整多二, 300俾d 哥哥姐姐,
唔係以後邊有咁好招呼同自由俾你盡興呀!