2016-10-27
係沙田返工,所以每個星期都最少會叫一次外賣,雖然聽電話個姐姐好無禮貌,但我鍾意佢個味就無所謂啦,但係最近叫外賣,五次當中總有兩至三次比漏一樣餸,比漏都唔緊要,打去同姐姐講,佢會話下次補返樣餸比你,下次補都唔緊要,我第二日再叫過,有同佢講尋日漏左樣餸今次補返比我,點知都係無補比我,已經好激氣,再打去同佢講叫佢退錢比我算!今次係最後一次叫外賣,又係比漏一樣餸我,今個月已經第三次比漏餸,所以今次直接叫佢退錢比我,佢話d人去晒送外賣晏d比我,我就話今晚九點前都可以,當日我係下晝三點幾叫外賣,等到夜晚八點幾都未比返錢我,我就再打去問,佢就話依家無外賣出去,咁我就話聽日比返我啦,第二日下晝四點幾再打去,話比佢聽尋日無比我,佢話:係喎,唔記得左,晏d比你,點知當晚等到九點都係無比我!到第三日,我再打去問,今次係第二個姐姐聽,佢話呢幾日唔係佢返工,所以唔清楚,不過佢check左陣就話轉頭拎比我,隔左半個鐘都無就拎返比我喇!總括黎講,我以後都唔會再食雲桂香!
雖然聽電話個姐姐好無禮貌,但我鍾意佢個味就無所謂啦,
但係最近叫外賣,五次當中總有兩至三次比漏一樣餸,
比漏都唔緊要,打去同姐姐講,佢會話下次補返樣餸比你,
點知都係無補比我,已經好激氣,再打去同佢講叫佢退錢比我算!
佢話d人去晒送外賣晏d比我,我就話今晚九點前都可以,
當日我係下晝三點幾叫外賣,等到夜晚八點幾都未比返錢我,
我就再打去問,佢就話依家無外賣出去,咁我就話聽日比返我啦,
點知當晚等到九點都係無比我!
到第三日,我再打去問,今次係第二個姐姐聽,
隔左半個鐘都無就拎返比我喇!
總括黎講,我以後都唔會再食雲桂香!
题外话/补充资料:
聽電話個姐姐極度無禮貌,每次叫外賣都唔會回應你一句,又唔知佢係咪聽到,
到最後講完個地址,佢終於出一句聲講拜拜就極速收線,所以每次都好驚佢聽錯個地址!