2020-06-06 737 浏览
我由细细个就同屋企人开始上阁楼食,食到而家~好彩佢系黄🤪 价钱抵、份量足、味道好、开24小时、最重要系黄,夫复何求😫🍚 皮蛋瘦肉/碎牛粥 $18 我每次的必点😙 皮蛋分量多好!仲要好多都系蛋黄,唔系皮🤤 瘦肉或者碎牛一样唔吝啬,食到最后都包你啖啖系𩠌😌 粥底味道唔会太咸😙 题外话:点解皮蛋瘦肉叫<下火>🤨🍚 及第粥 $27呢个唔只好食,仲要系抵到烂😗 佢系分开粥底自己连𩠌再煮一碗,粥底味道会同其他粥唔同,我觉得清d😌 每碗及第粥有肉丸x2、肉片x2、猪润x2、粉肠x2同猪肚x2~ 多到爆,个人最喜欢肉片🤤 🍝 炒面/米/河/油面 $10全部都不错,我就成日嗌炒米的😌 本身份量已经唔少😂 外卖份量仲吓人,见识过就明😂😂🥖 <— 有啲似油炸鬼😌 油器$8我平时都好夜先去,但佢哋嘅油器都唔会淋晒,有时仲会脆~ (讲紧系凌晨时分)😱当然如果晏昼就会食到新鲜炸起,更正😙另外煎堆系我必叫嘅,外脆内软,正😗🌯 肠粉 $8 炸两 $10全部都不错,我最喜欢系每枱都有芝麻、甜酱、麻酱、辣酱同豉油任你自己加,加到满晒都得😙有时仲会饮豆浆🤤 呢间真系我食堂嚟,凌晨去见到有个2x岁嘅

🍚 皮蛋瘦肉/碎牛粥 $18

🍚 及第粥 $27

🍝 炒面/米/河/油面 $10

🥖 <— 有啲似油炸鬼😌 油器$8

🌯 肠粉 $8 炸两 $10

有时仲会饮豆浆🤤 呢间真系我食堂嚟,凌晨去见到有个2x岁嘅人就应该系我🤡 佢除咗粥仲有糖水,小食㗎😙 我爱德发~~🤪