2023-08-01
【經營30年小店🔥招牌$138起厚嫩牛舌推薦】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #天后 - 順日本料理天后多小店就大家都知,行入少少有一間由1993年創業30年至今的日本料理小店 🇯🇵 主打招牌極厚牛舌 🐮👅 朋友食完都話咁厚牛舌要煮到咁嫩唔韌 唔 簡 單 ‼️ 由於係小店,所以店內位置唔算大,餐點等候時間都要15-20分鐘,不過用心製作 🫶🏻 誠意推介~-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 牛舌便當 $180 |8/10 🌟 便當分別由 冷蕎麥麵、煙三文魚、麵豉湯、沙律🥗 同埋重頭 戲:3塊極厚牛舌!!! 雖然本人唔食內臟,但搵咗個鍾意牛舌嘅friend子🧍♀️佢都話:「咁厚嘅牛舌要煮到咁淋 又 唔韌,好味嘅!」◐ 壽喜燒定食 $128|7/10 熟悉嘅壽喜燒味道 🍲 Likey佢唔會整到太鹹(我唔鍾意太重口味)鍋裡有 牛肉片 / 椰菜 / 磨菇 / 粉絲 / 生蛋,簡簡單單,好似啲普通家常料理👍🏻 個人推介 +$18 要稻庭烏冬 🍜 屬於好 幼身 滑溜嘅Udon ◐ 什錦天婦羅 $120 |7
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
📍HK #天后 - 順日本料理
-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 牛舌便當 $180 |8/10 🌟
兩隻大蝦🍤 配茄子/ 南瓜/ 磨菇,大蝦好大隻,炸衣酥脆,好明顯係新鮮即炸,雖然看似少貴,但真材實料
◐ 柚子茶 $28
🥢 @june_japanese_restaurant
🚶 天后站A2出口,步行約4分鐘
📍 天后永興街23號地下
🏷️
地區:#laymao_天后
分類:#laymao_日式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*