2022-08-09 171 浏览
約咗朋友喺旺角食飯,經過山東街見到佐賀燒肉谷門口嘅餐牌,見到好似幾豐富,咁就決定上樓試吓。喺門口揀咗Lv4,之後就入座。坐低無耐就上咗頭盤嘅肉:壺漬煙燻封門柳同埋九宮格嘅牛肉。個九宮格係9款唔同嘅牛肉,每款肉都有張紙牌註明係邊款牛肉,方便鍾意食邊款肉之後再加單。職員會先幫我地燒咗條壺漬煙燻封門柳,根據佢地枱面個座枱牌資料講,封門柳係牛嘅橫隔膜肌肉,一隻牛得一條咋。當職員燒好咗條封門柳,咁就梗係趁熱食啦。件封門柳好濃嘅牛味,仲好juicy,又有啲𡁻口,好好食,之後都encore咗!至於個九宮格,各種嘅肉都有唔同嘅味道同口感,其中牛舌夠爽口,骨付牛肋肉油脂夠香,牛頸脊牛味夠晒濃等等。另外仲有好多好多款其他肉,花多眼亂。除咗牛肉,佢地嘅海鮮都好好味!原條魷魚筒夠晒爽口彈牙,照燒帆立貝夠大隻夠鮮甜,最驚喜係法國黃金螺,鮮甜又彈牙,又係encore咗!食飽當然要食埋個甜品,佢自助bar有豆腐花同埋軟雪糕,雪櫃仲有D其他甜品,最後揀咗食抹茶軟雪糕,都唔錯。100分鐘都夠食到飽嘅,不過如果有120分鐘就會鬆動D啦!

100分鐘都夠食到飽嘅,不過如果有120分鐘就會鬆動D啦!
2022-08-05