2021-05-02 66 浏览
1/5 勞動節同老婆中午出街食飯,  早前都有試過係一生懸麵叫晚餐外賣自取, 個次味道唔錯, 所以今日再去食多次。叫左1豌碗海老拉麵, 1碗特濃豬骨沾麵, 1客章魚燒。出餐速度算快, 因為店內冇乜客。先講章魚燒, 28大元5粒, 味道正常, SIZE比同區 築地銀だこ 細粒D, 材料(章魚)都較小。特濃豬骨沾麵,  沾麵湯味道唔算特濃, 正常水平, 沾麵係用上粗麵, 麵質地正常。2塊叉燒成長條型SIZE, 唔太大灼塊, 約10cm X 6cm左右, 但比香港普遍拉麵,店厚20%左右, SIZE 我自己唔太鐘意。燒肉質地半肥瘦,  入口偏柴, 叉燒表面有灸燒可見但冇灸燒味。個人亦不太喜歡。半隻糖心蛋, 蛋黃邊過熟。海老拉麵, 叉燒同 特濃豬骨沾麵 個碗一樣, 海量的櫻花蝦但今日唔太得到好有櫻花蝦味。半隻糖心蛋, 蛋黃邊過熟。拉麵用上幼麵, 麵質地正常。總結:再食有點失望, 希望有所改善。

總結:
再食有點失望, 希望有所改善。
2021-05-01