2019-05-10
放假好開心咁去左銅鑼灣食午市放題😆今次係我第一次食呢間極上大瀛喜,官塘個間比較就腳,又質素幾好,食得比較多。環境幾好,裝修大氣又乾淨,枱枱凳凳都無唔污跡,或者油膩。一坐低,就見到張雪糕紙。雖然只係一人一杯,但都好過唔少放題連Häagen-Dazs都冇。但係呢幾年可能為咗節省成本,又或者係費事浪費,好多放題係雪糕上面都縮左水,所以已經十分滿足。我都唔知依家放題先進左,唔再用紙落單。不過咁都好,減少漏單既情況,又環保啲。落左單之後,就出左去睇下有咩小食同拎野飲。我見到都有沙拉、魚蛋同章魚燒之類。跟著就慢慢上菜啦。蠔好食,啲醬汁正,極力推薦。芝麻雞翼炸得好香口,熱辣辣。鰻魚肥肥既,油香十足。軟殻蟹壽司都好食,沙律醬同佢相當夾。刺身唔係點左好多,主要都係蝦、油甘魚同希靈魚。三種都好新鮮。大蝦都無沙。點左幾款壽司,其中鰻魚同牛肉壽司最推薦。牛肉壽司燒得剛剛好,唔會老,醬汁又唔會太多,炸蒜又令佢更香。兩種貴壽司😂帶子鵝肝同海膽魚子我個人比較鐘意海膽魚子,覺得佢口感好啲豐富啲。總而言之,質素幾好,下次都可以食下呢邊呢間放題。
環境幾好,裝修大氣又乾淨,枱枱凳凳都無唔污跡,或者油膩。
跟著就慢慢上菜啦。
蠔好食,啲醬汁正,極力推薦。
芝麻雞翼炸得好香口,熱辣辣。
鰻魚肥肥既,油香十足。
軟殻蟹壽司都好食,沙律醬同佢相當夾。
兩種貴壽司😂帶子鵝肝同海膽魚子
我個人比較鐘意海膽魚子,覺得佢口感好啲豐富啲。
總而言之,質素幾好,下次都可以食下呢邊呢間放題。