2019-01-02 128 浏览
2018年1月2日 星期三今日收工特登同老婆拍拖去旺角。行完街買完野附近見到一間幾有情調嘅餐廳初心冰室,我哋兩個就膽粗粗行咗入去。平時都會起碼睇吓餐牌或者上網做下research。餐廳個名都幾特別吸引左我地入去我哋入去嗰時大約六點未係好多人環境都唔錯,牆身都有好多裝飾。牆身裝飾都幾有格調。我自己就最鍾意上面嗰架火車仔。餐牌都有好多選擇。搞到有選擇困難症嘅我哋花咗好多時間去睇我自己就揀咗忌廉湯,幾好味唔錯。老婆就揀咗佢哋鍾意嘅羅宋湯。餐湯麵包嘅軟熟。食完麵包頂頂肚等主菜。我自己就揀咗一份五成熟嘅牛扒配薯菜,好鍾意隻碟,幾靚同埋幾特別。牛扒嘅火候好好,但煎得好香口。老婆叫咗一個七成羊架配意粉。我試咗一舊,老婆話大好食唔小心食曬。最後加多左一個法式焦糖燉蛋,脆脆的表層加生果。正last but not least, drink after dinner I picked lemon tea.價錢都OK!整體感覺唔錯可以encore。
2018年1月2日 星期三

餐廳個名都幾特別吸引左我地入去
牆身裝飾都幾有格調。我自己就最鍾意上面嗰架火車仔。
餐牌都有好多選擇。搞到有選擇困難症嘅我哋花咗好多時間去睇
我自己就揀咗忌廉湯,幾好味唔錯。
老婆就揀咗佢哋鍾意嘅羅宋湯。
餐湯麵包嘅軟熟。食完麵包頂頂肚等主菜。
美國西冷牛扒
香草紐西蘭羊架

法式焦糖燉蛋
最後加多左一個法式焦糖燉蛋,脆脆的表層加生果。正

價錢都OK!整體感覺唔錯可以encore。
2019-01-02
香草紐西蘭羊架