2017-10-30 72 浏览
今朝晨早去左中山公園野餐睇下書,太陽越嚟越猛烈,就沿路搵食,我就想食西餐飲西湯,行到去西營盤見到有法式 crepes 食,就入去試下。餐廳坐位不多,不過很光猛,天然日光下午餐,心曠神怡。Weekend set lunch 好抵食,有沙律/湯+主菜+飲品+crepe 都係100有找今日餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜好 creamy, 用料十足,加少少胡椒粉更香。主菜揀左豬扒飯同埋豬頰肉risotto, 豬扒大大件,再加磨菇片,份量十足,亦十分入味!Risotto 不會太爛或太硬,口感不錯,另外豬頰肉很有口感,很彈牙,甜品先係戲肉,呢個 crepe 只須要加$12 ,好抵食,揀左朱古力同埋焦糖,我就鍾意朱古力多d,個邊好脆,亦唔會太甜。跟餐仲有餐飲,埋單都係$80,好抵食呀

餐廳坐位不多,不過很光猛,天然日光下午餐,心曠神怡。

跟餐仲有餐飲,埋單都係$80,好抵食呀
午餐