The Place

2019-05-21 1521 浏览
同里奧拍拖20週年,於是帶埋囝囝奧仕文去食自助晚餐,周日晚人流不多,只有鵝肝需要少少時間排隊等候,其餘情況都輕鬆自在,由於我唔食生蠔,但睇見里奧已經3次入手,相信會係鮮味十足,不過佢食到第3輪提到後其的味道就頗為鹹;我平時好少食羊,怕羊肉果陣羶味,而呢到雖然都有羊羶味,但加左廚師推介既綠色醬料,陣羶味立刻消失,口感仲好嫩滑!而我喜歡既牛肉就普普通通,幸好師傅手藝好切成薄薄一片,唔會覺得好柴;另外養生湯(蓮子百合燉瘦肉)係現時流行既飲食文化,我個人已經飲左2盅!重點推介鵝肝,廚師現場即煎, 几乎大部分時段都需要排隊,我同奧仕文都去湊湊熱鬧,等候時已經聞到陣陣膏既香氣,光澤飽滿既鵝肝填滿我既味蕾。甜品時間,5歲既奧仕文第一次自己去點雪糕,回程時不但表露對食雪糕(Movenpick)既喜悅,更帶著點餐成功既喜悅;中式甜品有里奧至愛豆腐花同紅豆沙,呢兩款口感甜度跟我地小時候食既係一樣,現時好小機會食到;而我顧著食忘記影相既海洋蛋糕🍰,係我愛既桃🍑口味,非常清新!我同里奧一改以往食自助餐習慣,今次細味品嚐,非常滿意。服務方面,當奧仕文話想食炒飯,而我地望著紅色炒飯疑惑之際,廚師即向奧仕文表示係
同里奧拍拖20週年

我同里奧一改以往食自助餐習慣,今次細味品嚐,非常滿意。
服務方面,當奧仕文話想食炒飯,而我地望著紅色炒飯疑惑之際,廚師即向奧仕文表示係辣,更帶我地到另一邊熱薰區,介紹適合我地既炒飯,此刻舉動令我感受到滿滿的愛,我地的家還有溫暖的
2019-05-19