2022-12-21
位於灣仔謝斐道Two Ediots 主打多款美式漢堡 裝修幾vintage有唔少復古裝飾橙藍色主調充滿california vibe! 依加仲放左聖誕樹 店舖一直播住christmas song 幾有氣氛☃️🎄門口半開放式嘅窗口位最啱打卡 上面有好可愛嘅炸蠔shape燈(我自己改xd) 望住街飲住啤酒食漢堡夠哂chill (可惜唔係海灘而唔街景了)餐牌主打Burger 仲有好多小食,洋蔥圈、雞翼咁,除此之外仲有意粉。值得一提佢地有提供手套方便客人用餐,咁就唔洗食到隻手油淋淋了 好細心啡菇芝士牛肉漢堡 Atomic Bomb $94burger雖然望落冇話好大份 但係疊得勁高身 一啖冇可能食得哂漢堡包軟熟帶牛油香 大啡菇好厚身同有炸過 舊菇外脆內𥚃勁juicy(´∀`*)一咬就勁多菇汁 超好食 (記得帶手套!)軟殼蟹牛肉漢堡 Spidey $98超豐富賣相好吸引,軟殼蟹勁脆,大大隻夾喺個burger中間,輕薄炸粉食落勁香脆,同埋牛肉一齊食呢個配搭好正 但如果可以多返啲醬汁就更好另外有得有得加錢combo set upgrade 可以揀cheese fries / 洋蔥圈 / 雞翼,仲有炸蠔
位於灣仔謝斐道Two Ediots 主打多款美式漢堡
裝修幾vintage
有唔少復古裝飾
橙藍色主調充滿california vibe!
啡菇芝士牛肉漢堡 Atomic Bomb $94
軟殼蟹牛肉漢堡 Spidey $98
另外有得有得加錢combo set upgrade
可以揀cheese fries / 洋蔥圈 / 雞翼,仲有炸蠔!
炸蠔 Fried oysters +$30 兩隻
好少喺burger鋪會有炸蠔食(°▽°)所以一定要叫下 咬落去勁多汁 又唔會勁厚炸粉 食完好想食多幾舊
Truffle fries +$25
跟餐嘅黑松露薯條份量正常 黑松露醬會預先淋喺面度 不過如果份量多啲就好了
🍺 Peroni生啤(500ml) +$20
加$20嘅一大杯生啤我都唔知係邊度搵 抵飲到sirrrr 即刻整返杯
當日仲要有我鍾意嘅Peroni( ・∇・)係意大利一款比較清新 口感柔和又唔酸澀嘅lager
除左生啤之外仲可以揀普通啤酒(+$10) /milkshake($20) /可樂
店員好有禮貌,食完仲會問下我地覺得好唔好食,又會同我地吹下水咁。聽講星期六日人流反而比較少 大家得閒都可以去試下
Two Ediots (灣仔)
灣仔謝斐道151-161號金聲大廈地下B號舖