2011-02-09
天氣凍..食火鍋最適合不過~早前睇雜誌介紹~所以去依間食店試下! 起初以為係火鍋專門店原來都有小菜食~而格局幾似茶餐廳~地方幾乾淨~2人揀坐卡位枱好舒服~服務都好唔錯呢依晚我地叫左..鬼馬墨滑 - 炸得好脆口~就咁食都好正~但釀墨滑份量唔係好多花雕醉雞鍋湯底 - 跟上半隻雞~用料好新鮮~半隻份量都好多粉腸 - 好甘香粉感又唔肥~灼後軟淋唔韌口手切牛頸脊(中) - 份量好足~肉質好鮮紅..好靚蔬菜籃 - 有金菇..油麥菜..白菜..唐生菜~蔬菜籃非常新鮮~品種仲好甜爽脆~好有菜味金菇品種係爽脆的火鍋湯底 - 用料好靚~藥材味夠香濃..紅棗肉超甜~圓肉用上乘貨品~好濃郁甘香天然龍眼既甜味..正綠豆沙糖水 - 依個水多綠豆少..味道唔香整體火鍋食材好得~用靚料而且價錢同食物比例相乎! 會再幫襯(更多相片 - http://hk.myblog.yahoo.com/yanomi_chung/article?mid=75751)
依晚我地叫左..
花雕醉雞鍋湯底 - 跟上半隻雞~用料好新鮮~半隻份量都好多
粉腸 - 好甘香粉感又唔肥~灼後軟淋唔韌口