2022-02-02
屋企附近開咗呢間新嘅日式燒肉專門店,見到佢門面除咗有隻(假)黑毛和牛(?)之外仲有個凍櫃放咗好大嚿嘅肉,望落去又幾光猛企理,所以就同媽咪去試吓啦☺️燒肉放題套餐有A至F,價錢由最平嘅$198去到最貴嘅$1048,分別在於A餐係雞肉及豚肉,B餐係美國牛,食90分鐘;而C至F餐係食120分鐘,有澳洲牛或日本產和牛等等🐂🥩放題套餐B. 特選美國牛肉放題 平日 $318 / 假日 $368 / 小童 $228B餐嘅桶盛包括咗雞(如雞腿肉、雞胸肉)、牛(如一口牛、牛肋肉、牛里脊肉)、豬(如豚里脊肉、豚肋肉),另外仲有兩款海鮮包括多春魚同蝦。個人認為最好食嘅係熟成壺漬牛外橫膈膜,因為佢比較濕潤,所以燒出嚟比較Juicy😋🥬蔬菜/壽司/炸物/飯麵除咗肉肉,點可以唔食啲菜啊?用QR code落單嘅配料會由運輸帶送上。我就推介錫紙牛油包野菌,非常邪惡但好香牛油味😈我哋仲叫咗吉列蝦壽司卷、南瓜可樂餅、男爵牛肉薯餅,啲炸粉真係做到好脆薄,唔會好油膩!吉列廣島蠔都好大隻,記得要試!🥗自助吧沙律啲蔬菜幾新鮮👍🏻飲品方面有好多凍飲選擇,例如雜果賓治、西班牙特飲、菠蘿青瓜美人水、粉紅檸檬梳打,想選擇熱飲就可以選擇茶包
🥬蔬菜/壽司/炸物/飯麵
🥗自助吧
沙律啲蔬菜幾新鮮👍🏻飲品方面有好多凍飲選擇,例如雜果賓治、西班牙特飲、菠蘿青瓜美人水、粉紅檸檬梳打,想選擇熱飲就可以選擇茶包飲花茶🫖至於甜品,除咗雪條之外,呢度細細杯嘅甜品真係意想不到地出色,首推黑森林慕絲,另外我哋仲encore咗野莓奶凍、Oreo木糠布甸、楊枝甘露🤤🤤