2024-12-28
《Aqua - 尖沙咀》一臨近聖誕,相信好多人都面對同一個問題,就係去邊度慶祝聖誕好啦🥺一般去到12月嘅日子,稍為靚少少高級小小嘅餐廳嘅價格就會變得好驚人,而且好難book位😑唔提早準備的話,分分鐘好易俾另一半鬧㗎🥹今年我就無有怕啦😌因為俾我發現呢一間人氣打卡嘅餐廳午市有個好抵嘅套餐 - All I Want Sushi Lunch 😍人均$488起可以任食75分鐘壽司小卷、送酒既日式前菜同刺身👍🏻仲可以揀多一款主菜,食完仲有以聖誕主題既甜品,平時出去食個甜品拼盤都唔止呢個價啦,重點係一路食住,一路望住個海,天氣好既時候望住個景嘆美食真係勁好feel 🥰想慶祝紀念日或節日呢度就最適合不過啦💙另一半一定唔會乍型呢😉不過留意番呢個free flow set 只在星期五供應,聖誕Festive Version 只做到一月三日💁🏻♀️想食就記住要book 定枱啦💁🏻♀️75mins All I Want For Christmas is…sushi $488/head 其實refillable 既前菜食左頭一round 都飽左六成🤣淨係款式都已經有十幾款咁多,可以每一款試勻晒之後再refill
其實refillable 既前菜食左頭一round 都飽左六成🤣淨係款式都已經有十幾款咁多,可以每一款試勻晒之後再refill自己想食嘅食品,我個人覺得枝豆同埋餃子超適合送酒,而酸辣碎吞拿魚腩卷個醬汁辣辣地又幾開胃喎😍另外五款刺身入面三文魚同油甘魚都係厚切的,極度肥美,估唔到呢度都會有得食櫻花魷魚,都係我其中一種好鍾意食嘅刺身來的
🔹刺身🔹三文魚🔹油甘魚🔹蝦🔹帆立貝🔹櫻花魷魚
🔹日式薄切和牛丼飯