一大班兒時玩伴聚會!有大有細共16人!!選擇了長沙灣的Casa 338!由晚上七點食到十點多!侍應們都態度良好!食物都在水準之上!大家都好滿意!首先,大家試了生蠔!是晚的生蠔來自澳洲,即開即食!味美鮮甜!充滿海水味!食後口內回甘!果然同一般自助餐貨有所不同!跟住兩款沙律!巴馬火腿沙律!煙三文魚沙律!(太肚餓了!忘記影相添!)開胃前菜還有堤魚多士!大家都讚呢款西洋咸魚!咸鮮與多士頗為匹配!是晚餐湯有兩款!洋蔥湯及黑松露野菌湯!(大家都要後者!), 菇味濃郁!入口頗為清爽!不會有好"漏"的感覺!批薩有幾款!我只試咗兩款!超多芝士!批底亦夠薄!夠脆!贊!白酒忌廉青口!用藍青口頗鮮甜!最驚喜是個"汁"!當時想,嚟碗白飯就正喇!主菜三款! 我這扒痴並沒有試燒乳豬脾!集中嘆羊鞍及燒安格斯牛肉!兩款都軟!淋!香!不用醬汁也好食!兩款意粉!個人喜歡欖油香辣意粉,勝過墨魚汁意粉!再來兩款意大利飯(已經飽到頂唔順)!每款試了一啖!都係喜歡白多個黑!host話仲有蘋果批!大家馬上叫停!留待下次再試!

批薩有幾款!我只試咗兩款!超多芝士!批底亦夠薄!夠脆!贊!
兩款意粉!個人喜歡欖油香辣意粉,勝過墨魚汁意粉!
host話仲有蘋果批!大家馬上叫停!留待下次再試!

2016-06-04