2022-12-25
最近終於通關,plan緊日本行程嘅時候見到好多燒肉店真係流哂口水,可惜旅行日子仲未到,忍唔住即刻搵間靚燒肉食下先!朋友推介呢間宮崎比我,話呢到食物質素非常高,同日本水準有得揮!我地揀咗「燒肉放題冬日限定餐單$1298/位」,有成150分鐘可以慢慢燒,唔洗擔心唔夠時間!呢到好多卡位,仲係落地玻璃可以睇風景,座位寬落,坐得好舒服!套餐包咗冬日時令食材:北海道白子、博多和牛牛腸鍋、燒仙台牡蠣、宫崎A5桜花牛稀有部位(牛柳及上後腰脊肉)、宮崎A5桜花牛壽喜燒、西冷/肉眼,仲可以無限追加6款宮崎A5楼花牛同埋60款日本食材,非常豐富!北海道白子好creamy,質感相當細滑,配上酸汁味道好夾。博多和牛牛腸鍋,真係第一次喺香港食牛腸,咬落煙韌幾得意,和牛牛肉幾腍,冬天食呢個鍋好暖笠笠呀!原隻燒仙台牡蠣,每隻都好大隻又飽滿,上面放咗香草牛油,味道香好多!接住係宮崎A5桜花牛,啲油花分怖真係超靚,非常吸引,望到己經好心花怒放!由較少油脂部位開始食,每牛質感都有少少唔同,整體都非常美味,和牛油香十足,令人回味無窮!呢塊西冷真係好驚喜,好大塊!本身仲擔心自己唔識燒,原來店員會嚟幫的地燒,好彩!果然要交比專業
北海道白子好creamy,質感相當細滑,配上酸汁味道好夾。
呢塊西冷真係好驚喜,好大塊!本身仲擔心自己唔識燒,原來店員會嚟幫的地燒,好彩!果然要交比專業嘅,燒到熟度岩岩好,夠哂軟腍,油香喺口腔爆發!
除咗和牛,其他食物都好多選擇,特別推介牛內臟同埋雞內臟!香港真係好少地方會有!
牛內臟嘅牛肝、牛肚都好值得食,牛肝勁香軟,encore左好多次!
雞內臟推介雞冠,勁爽口!仲有雞腎,又係好爽,正!
仲有雞皮,燒完好香脆,yummy!
呢到嘅廣島蠔超鮮甜,我地叫左好多round,粒粒都飽滿多汁,好味!
仲有甲羅燒都係估佢唔到,放題竟然有啲咁高質嘅野!啲蟹膏好多,燒到香噴噴再鋪上米通食,強烈推介!
仲有叫左唔少食物,飽到上心口,勁滿足!
最後緊係要叫埋甜品作結啦!
呢到竟然MOW日本雪糕都有得任食,平時買都唔平真係!抹茶味幾甘,仲有雲尼拿味都唔錯! 自家製3.6特濃牛乳奶凍,都幾香甜,牛奶味濃郁,必點!