2017-05-31
西環愈來愈多小店,要有特式同賣點先可以突圍而出。請坐主打台灣地道食品。一入去已經有職員用台灣腔嘅普通話同我哋打招呼,瞬間好似去咗台北咁。下午茶時段食物選擇都多,而且價錢喺西環嚟講算係平。分別叫咗三款食品: 小滷肉飯,肉鬆蛋捲,烤火腿起司吐司,同兩杯珍珠奶茶。可能係開張不久,職員又未係好熟手,要等一陣先有人埋嚟落單,又有職員落漏單。不過佢都好有禮貌道歉,算係可以接受。等食物上枱都有一段時間,珍珠奶茶先上,味道唔會太甜,茶同奶比例剛好。滷肉飯睇落細細碗,其實d飯都多,酸菜配半肥瘦豬肉,肉汁夠多,送飯一流。不過我食慣濃味,所以覺得個汁可以再咸翻少少。肉鬆蛋捲,金黃色加上少少烘燶嘅效果,賣相好靚。食落去 有好香嘅蛋味,肉鬆餡料充足。最後個烤火腿起司吐司等得比較耐,差不多食完其他嘢先上枱。上枱見到佢吐司多到就快滿瀉,食落熱辣辣,又香又脆,又好味,怒火即時降溫。整體而言,食物可以,相信職員熟手後服務會更好。
整體而言,食物可以,相信職員熟手後服務會更好。