話說今日諗住同新娘新郎傾rundown.一行12人,星期五仲要8點時間周圍都bk唔到位,只有依間野可以有位。咁就試下新野啦,見d食評都唔差,應該唔會伏得去邊既。去到嗰陣7點55分,店員示意我地去收銀位置confrim個bkingConfrim完被安排坐喺8人枱到,試問12個人點坐呢?仲要當時情況同我地講未有chair 住。好啦,我地未齊人就由佢,但到我地齊人根本就坐唔落。我地就要求坐地下嗰d位置,係就係逼d不過都還可以既入正題先。一開始叫左7杯飲品5碟野食再叫左5杯飲品4碟野。。。。飲品都唔係等太耐。咁我地就爭取時間傾個rundown先啦到傾傾下唔對路噃,等左成個鐘一碟野都未到。。咁就再三追問,都話整緊!明白既星期五又係8點時間係忙d既到傾哂個rundown都已經係個半鐘既事我已經再叫多左2杯飲品再去催單,點知有位自稱係老板既男人話食物就煮好哂喺廚房位置,食就食唔食就退錢!好笑喇,煮好左無按個鐘就話出左,仲要咁講野?我自己都做飲食既,但我覺得唔需要咁講野。唔想做生意咪截單唔做囉,你接得單就必需要做,唔洗燥底既,有咁既老闆必然有咁既員工。唔夠人可以請人。其實我第一次打負評,如果唔係真係成
話說今日諗住同新娘新郎傾rundown.
一行12人,星期五仲要8點時間
周圍都bk唔到位,只有依間野可以有位。
咁就試下新野啦,見d食評都唔差,應該唔會伏得去邊既。
Confrim完被安排坐喺8人枱到,試問12個人點坐呢?
仲要當時情況同我地講未有chair 住。
好啦,我地未齊人就由佢,但到我地齊人根本就坐唔落。
我地就要求坐地下嗰d位置,係就係逼d不過都還可以既

入正題先。
一開始叫左7杯飲品5碟野食
再叫左5杯飲品4碟野。。。。
飲品都唔係等太耐。咁我地就爭取時間傾個rundown先啦
到傾傾下唔對路噃,等左成個鐘一碟野都未到。。
咁就再三追問,都話整緊!
明白既星期五又係8點時間係忙d既
到傾哂個rundown都已經係個半鐘既事
我已經再叫多左2杯飲品
再去催單,點知有位自稱係老板既男人話
食物就煮好哂喺廚房位置,食就食唔食就退錢!
好笑喇,煮好左無按個鐘就話出左,仲要咁講野?
我自己都做飲食既,但我覺得唔需要咁講野。
唔夠人可以請人。

其實我第一次打負評,如果唔係真係成肚氣都唔會打
2018-07-13