2019-05-23
事先聲明 我地係食HSBC Level3 7 折的放題套餐 最後埋單加一每人近400 唔計食物計時間 100分鐘限時 平均每分鐘收費4蚊😂 時間黎講 燒肉其實好快就燒好食得 但時間就真係拎晒黎食囉 但呢餐說不上為一種享受 因為要趕時間 要拎飯 拎野飲 拎雪糕 拎配菜 過程中亦傾唔到咩計不過佢上菜係超迅速 點完菜幾分鐘就上齊 服務理想不過 拎飲管係收費既 2蚊一支 不如去搶 好彩我自備左一支膠飲管 如果唔係 啲冰下下掂牙真係死俾你睇 記住去食野要download定佢個app 拎定飛 去到先拎有排等我就平日去既 已經唔算多人6點前拎既飛好快入得 但我地去唔切 最後6點3再拎多張飛 最後6點10先入得但6點8先拎飛的話 我聽到staff話8點半先入得我現場睇 見到7點半前黎廿係最多人食完走,因為6點前入座係平幾十蚊架! 如果唔想排隊排咁耐 最好就6點前黎,或者6點半手機拎定飛 等7點半果輪!我地2人坐卡位非常闊落好坐!但中間果枱就一張大大長枱貫穿成個場咁濟,枱與枱之間冇咩分隔,用個菜單就當隔開左兩枱人咁,其實同搭枱冇咩分別。雖說主題係龍珠 其實就只係係天花掛左啲banner,枱度痴左張貼紙,
時間黎講 燒肉其實好快就燒好食得 但時間就真係拎晒黎食囉
不過佢上菜係超迅速 點完菜幾分鐘就上齊 服務理想
我就平日去既 已經唔算多人
但6點8先拎飛的話 我聽到staff話8點半先入得
雖說主題係龍珠 其實就只係係天花掛左啲banner,枱度痴左張貼紙,同埋雪糕用藍色雲呢拿雪糕扮有gimmick。我就唔太識欣賞。
拎野食其實都方便 枱隔離就係。但我間唔中就見到人山人海咁,啲人要排隊斟可樂。
牛角飯都係自助整 想要幾多紫菜同燒肉汁自己拎 建議整返個recommend 份量教人整。另外,我地有order溫泉蛋加落去個飯度。
我地仲嗌左牛角冷麵,肉唔講啦我冇食到,但佢配泡菜係幾match,另外都都係彈牙,係好食架,同埋食肉食到濟,呢個冷麵就帶黎清新既感覺!
一開始就上左level 4&5 的澳州同日本和牛,啲肉係粉紅色架,雪花好均勻,肉同脂肪比例就快係1:1,食落真係好痴線,啲脂肪多到係入口即溶,啲油係口到散發出黎,好嫩滑,鍾意油香既人應該會上癮,但我就覺得好大罪惡感,level 3的美國極上牛對我黎講已經好夠,呢隻牛本身都滑,但就冇咁多脂肪。
不過咁多牛比較好食係牛肋肉,雪花多,夠滑唔會膩。
部分牛係仲係有雪係上面,仲係好硬,燒出黎會較韌。
千祈唔好食薄切牛!好難食!又乾又鞋又韌!
我仲記得有一啲好多筋,唔記得係邊個部位,總之就一般啦。
仲有一口牛! 又難燒又係較韌。
帶子不過不失,有啲過咸。
但當日就冇魚塊同蝦,同menu有出入。
菇係菇左牛油燒,好香口
醬汁碟中間個蒜蓉咸到飛出天際。
藍色溝綠色既雪糕。雲呢拿溝青蘋果
一個甜一個酸😂 係好奇怪 但雲呢拿味都好食架 唔會太甜有有奶味出黎
呢個價錢就唔算抵架啦,不過叫有4塊高級和牛食,而且限時真係太短,如果要食野傾下計,去返普通店點餐好過啦。