2022-11-22
呢一間蠔吧喺將軍澳中心已經開咗好多年,每一次經過都見到入面都高朋滿座。今次肥妹仔特登約咗朋友仔一齊嚟試下,因為呢度近排推岀一個優惠,就係可以叫$10一隻生蠔。就咁聽已經非常之吸引,一於試吓質素如何。特價fine de Claire $60雖然肥妹仔唔係生蠔達人,但係都食得岀新唔新鮮,飽唔飽滿。唔好以為$10一隻既貨色一定好差,蠔既質素真係唔錯㗎!未去到非常飽滿,但係每一粒都好creamy,微微嘅海水味,creamy得來蠔肉係新鮮彈牙,一啲都唔差。肥妹仔覺得鍾意食生蠔嘅朋友真係可以嚟試一試呢個優惠。香炸魷魚圈 $98食完生蠔呢啲cold dish,肥妹仔再叫咗一份炸魷魚圈爽下。魷魚圈新鮮彈牙,個粉漿唔厚,炸得香口,唔錯。蜜糖蒜香燒美國豬肋骨 $288肥妹仔見到隔籬枱叫咗一份豬肋骨,賣相好吸引,都唔執輸叫咗一份,果然冇令人失望。佢嘅豬肋骨肉質彈牙,一啲都唔柴,而且佢嘅燒烤醬好好食,有好香嘅蒜味,再淋上一層甜甜嘅蜜糖醬,令人哋食唔停口。黑松露意大利飯$138最後叫咗一個意大利飯收尾。黑松露味好香,意大利飯煮得偏淋,忌廉汁好香,意大利醬畫龍點睛。雖然成碟都係素,但係一啲都唔輸蝕比豬肋骨。
特價fine de Claire $60
香炸魷魚圈 $98