2021-06-17
大王突然話要出街同朋友食飯🕺🏻我本身諗住自己一個人🙍🏽♀️唔去大魚大肉🤷🏽♀️💁🏽♀️所以入左一間新式素食店🥬🥦🥕🌽🥒🍆但最後我決定😏😏食超級豐富等佢羨慕下😌等佢知道掉低我出去玩,係會後悔嫁😤我☝🏻次過食齊中 • 西 • 日3️⃣個地方既野食🤣中🧧 : 前菜🥣 & 🧆西🇮🇹 : 主菜🍕日🇯🇵 : 甜品 🍨🍧~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 💁🏻♀️ 晚餐 Dinner 🌙🍽 ($178) ▪️前菜 Appetizer ▪️ (跟餐加$20 • 有餐湯 & 前菜)▫️舞茸竹苼黃耳百合無花果燉湯 💯 未試過係街飲到咁足料既湯🤩除左湯名有寫既材料之外,入面仲有杞子 • 腰果。店員會黎到你面前先打開湯盅個蓋🍲一打開個下,有種香甜味散出黎👃🏻我覺得比起平時要落肉去煲既湯🙅🏻♀️🍖仲清甜又健康d🏋️♀️🤸♀️.▫️四喜烤麩 🧧冬菇🍄 • 竹筍 • 烤麩 • 毛豆🟢 • 雲耳☁️👂🏻微暖🤏🏻食落甜甜地,唔會好油😙.▪️主菜 Main▪️▫️秘製千島醬田園牛油果薄餅 ㊙️🏝👩🌾🥑🍕面頭鋪左勁多沙律菜🥗,下面係勁厚既拉絲芝士🧀唔好諗住只得牛油果🥑,配料仲有粟米筍🌽 • 豆角 • 唔
我本身諗住自己一個人🙍🏽♀️唔去大魚大肉🤷🏽♀️
💁🏽♀️所以入左一間新式素食店🥬🥦🥕🌽🥒🍆
但最後我決定😏😏食超級豐富等佢羨慕下😌
等佢知道掉低我出去玩,係會後悔嫁😤
我☝🏻次過食齊中 • 西 • 日3️⃣個地方既野食🤣
中🧧 : 前菜🥣 & 🧆
西🇮🇹 : 主菜🍕
日🇯🇵 : 甜品 🍨🍧
💁🏻♀️ 晚餐 Dinner 🌙🍽 ($178)
▫️舞茸竹苼黃耳百合無花果燉湯 💯
未試過係街飲到咁足料既湯🤩
除左湯名有寫既材料之外,入面仲有杞子 • 腰果。
店員會黎到你面前先打開湯盅個蓋🍲
一打開個下,有種香甜味散出黎👃🏻
我覺得比起平時要落肉去煲既湯🙅🏻♀️🍖
仲清甜又健康d🏋️♀️🤸♀️
舞茸竹苼黃耳百合無花果燉湯 💯
舞茸竹苼黃耳百合無花果燉湯 💯
▫️四喜烤麩 🧧
冬菇🍄 • 竹筍 • 烤麩 • 毛豆🟢 • 雲耳☁️👂🏻
微暖🤏🏻食落甜甜地,唔會好油😙
▪️主菜 Main▪️
▫️秘製千島醬田園牛油果薄餅 ㊙️🏝👩🌾🥑🍕
面頭鋪左勁多沙律菜🥗,
下面係勁厚既拉絲芝士🧀
唔好諗住只得牛油果🥑,
配料仲有粟米筍🌽 • 豆角 • 唔同顏色💛💚茄子🍆 • 青瓜 • 蘑菇🍄 • 蕃茄仔🍅 • 青椒🫑……
批底係薄批,咬落去係”卡刷”脆邊✨✨
▪️野飲 Drink ▪️ (跟餐 $0)
▫️凍❄️雪梨青檸蘆薈冰茶🍐💚🍋🫖
底有雪梨🍐粒 • 蘆薈粒。
加埋青檸💚🍋,唔會好甜,好Fresh🌴
▪️Dessert ▪️ (跟餐 加$30)
▫️鮮果脆脆芭菲 🍓🍉🍈✨🍨🍦
再下面係哈密瓜同埋西瓜粒粒🍉🍈
撈埋餅碎食🥣咬落可以沙沙聲🏜
食到最底仲有奇亞籽💪🏻即刻覺得健康左🤭
鮮果脆脆芭菲 🍓🍉🍈✨🍨🍦
💁🏻♀️晚餐Menu主菜有8️⃣款可以揀,中🧧 / 西🇮🇹 / 日🇯🇵都有,包左主菜🍽 • 野飲🍹 • 甜品🍰 ($168 - $198)
💁🏻♀️另可加$20 配餐湯🥣 & 前菜🥗🧆(都有分中/ 西)
💁🏻♀️甜品🍰想食特別d,仲可以加錢($25 - $30)升級 (🆓紅豆糕❤️同芝士蛋糕🧀🍰都唔洗加錢)
💁🏻♀️ 以上價錢需加10%服務費
🔺超推介加燉湯,真材實料🥰
🔺裝修以粉色為主💕天花藍天白雲💙☁️仲掛左熱氣球🎈🎈
感覺好似去左主題樂園🎠🎡成個感覺好舒服😌