2007-09-11
一個人0黎呢頭食lunch, 忽然想食迴轉壽司, 諗起0係尖沙咀見過0既呢間迴轉壽司店開了新鋪0係九龍城廣場, 走0左0黎試.拎住份menu 左睇右睇, 結果劃了7 碟:- 手握壽司飯: 夠實淨唔會一夾就散, 形狀同size 亦出奇地公整... 但實在太大舊了, 入面又無wasabi, 食落感覺麻麻.- 厚玉子(圖左上): 賣相同味道都唔錯, 夠甜, 如果輕輕燒過0下佢應該會仲好食.- 極上壽司(圖左下): 一層甜蝦, 一層海膽, 一層吞拿魚腩蓉... 3 樣一齊食落口感覺麻麻, 不過分開食就唔錯的, d 料都算幾靚. 3 樣之中海膽最麻麻, 唔多夠鮮甜.- 三色壽司(圖右下): 純粹gimmick 0野, 有d 後悔叫0左呢個-_-" 除0左墨魚+ 飛魚子叫做好少少之外, 其他兩樣幾九唔搭八... 三文魚配牛油果都算, 但吞拿魚+ 芒果呢個combination 真係幾怪裡怪氣!- 蟹柳(右上小圖): 呢個ok, 口感味道都唔錯, 沙律醬份量亦適中, 拍得住峰壽司0個d!- 金水蝦(右上小圖): 一般, 夠爽, 但幾乾.- 天使蝦(右下小圖): 呢個唔錯, 爽口鮮甜, 比金水蝦好
拎住份menu 左睇右睇, 結果劃了7 碟:
- 金水蝦(右上小圖): 一般, 夠爽, 但幾乾.
- 天使蝦(右下小圖): 呢個唔錯, 爽口鮮甜, 比金水蝦好食.
- 珍寶帆立貝(右下小圖): 都ok, 幾新鮮.
環境service 都ok 的.
12:30pm 入到去無乜客, 到1:00pm 就滿晒, 仲要99% 都係著校服的中學生... 咁又係, 0係呢區食迴轉, 唔0黎呢度, 唔通去元祿咩.
埋單$170... 我諗, 我明白點解個個學生都只係食幾十蚊有找的「學生餐」了. 呢度0既質素都收咁0既價錢, 下次都係對自己好d, 去壽司廣食lunchtime 的壽司定食好了.