2024-02-22 138 浏览
#20240220 💛📍 新南苑私房菜 @samnamyuen2022 尖沙咀宝勒巷3-7A号万事昌广场2楼1号舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#120分钟火辣辣套餐 $259+$60/位💭 原价要$598一位,上 #kkday @kkdayhk 见做紧43折优惠一于去试下,不过留意返去到要现金比返原价加一服务费,最终算唔算平就自己冲量💰. 🥢 #前菜小食💭 个餐会跟个三小碟,不过得一次无得refill,有无骨凤爪、枫糖合桃同凉拌云耳,正正常常,等野食既时候有野咬下唔错~. 🥢 #韩国生蚝💭 啲蚝系细蚝,所以比较爽口🦪跟左个酸酸地既黑色汁,食过就发现生蚝好似都系食返西式比较岩🐷,好似柠檬汁同佢夹啲🍋所以就算有得任食🐷都无再order. 🥢 #鬼马麻辣鸡煲💭 可以任食既鸡煲,拣左小辣真系好少辣,怕辣既朋友应该都接受到🌶️店员哥哥叫要留意漏斗时间转3次就食得⏳但🐷挂住倾计唔记得左💬乱尼之下啲鸡都仲好滑🐔加油炸鬼系几新奇,不过会整到口感硬左同索左啲油,好似就咁食好味啲😅. 🥢 #虫草花椰子花胶汤底火锅 💭 其实有4款汤底可以拣,包括左自制麻辣汤、浓香沙嗲汤同南瓜公仔蚬汤,想清清地于是拣左椰
#20240220 💛
🥢 #前菜小食

🥢 #韩国生蚝

🥢 #鬼马麻辣鸡煲

🥢 #虫草花椰子花胶汤底火锅
💭 其实有4款汤底可以拣,包括左自制麻辣汤、浓香沙嗲汤同南瓜公仔蚬汤,想清清地于是拣左椰子汤🥥个名要有既材料都有齐,味道普通无咩特别👅

🫧 #海鲜
💭 饱鱼限左一人一只,连壳渌食落几弹牙而且唔韧👍🏼虎虾细细只,唔多新鲜,食落口感有啲霉唔够弹牙,又系一样可以任食但🐷无再覆桌既野🙈
🫧 #肉类
💭 主打牛肉,都有几多种类可以拣🐮一口牛一向食开煎,打边炉好似有啲奇怪,不过食落几好味既,同牛𦟌一样都重牛味,最吸引就实系A4黑毛和牛啦,系无咩白色肥膏但食落都唔会柴口既,不过感觉只系高级啲既牛但未到A4 level🫠

🫧 #配料
💭 佢啲配料有好多出面都未必有,呢样抵赞🤩丸有虾同鱿鱼丸都少见,强烈推荐小笼包,原来打边炉都好好味🍲另外有辛辣面都要加分💯反而菜类唔多选择,一定要菜篮咁叫就唔太好🧺

🥢 #饮品
💭 呢度大多数系韩国野饮🇰🇷亦有啲日本果酒🇯🇵自助边炉尼讲算多选择,最正系佢有樽装汽水,依家真系买少见少🥤

🥢 #甜品
💭 雀巢雪糕为主🍦有好耐无食过既豆豆乐🫘仲有款声称系大阪雪糕但葵涌做既雪糕,试左薄荷味极之清新,比牙膏仲要再薄荷,感觉已经刷左牙咁🌱overall野食唔算十分高质,就算折左都觉得有啲贵,应该唔会再试喇🤑

#尖沙咀美食 #尖沙咀黄店 #🐷在尖沙咀 #🐷_食