𝗣𝗼𝘀𝘀𝗼 🇮🇹由開業到而家,想試咗𝗣𝗼𝘀𝘀𝗼好耐😍😍 見網上啲評價都好好,𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮超級吸引🤩🤩 但亦都越嚟越難𝗯𝗼𝗼𝗸🤣🤣 終於係有一日嘅𝘄𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆食到😛😛 餐廳位於大班樓隔離, 面積唔算大,有分𝗯𝗮𝗿枱同𝗻𝗼𝗿𝗺𝗮𝗹 𝗱𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲。當日無特別𝗿𝗲𝗾𝘂𝗲𝘀𝘁 坐邊,就被安排咗門口𝗯𝗮𝗿枱位置🥲 道門長期都冇閂好,當有客人出入,就好大風。好幾次我都自己行去閂門🥲🥲 未開始食但𝗳𝗶𝗿𝘀𝘁 𝗶𝗺𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻就已經一般般😅員工有介紹𝘀𝗺𝗮𝗹𝗹同𝗯𝗶𝗴 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗼𝗻都比較細,兩個人要大約叫五至六個𝗰𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲。𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗽𝘂𝘀 𝗛𝗸$𝟴𝟱 🐙 (𝘣𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳𝘯𝘶𝘵 𝘴𝘲𝘶𝘢𝘴𝘩, 𝘪𝘯𝘬)- Presentation 好靚,擺盤好精緻😍 八爪魚好soft,特別鍾意個sauce❣️同個八爪魚好夾😋𝗥𝗮v𝗶𝗼𝗹𝗼 𝗛𝗸$𝟲𝟱 🥟🍳(𝘳𝘪𝘤𝘰𝘵𝘵𝘢, 𝘴𝘢𝘨𝘦 𝘣𝘳𝘰𝘸𝘯 𝘣𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳)- 叫咗一人一隻𝗥𝗮v𝗶𝗼𝗹𝗼,皮比較硬身,有流心蛋黃😍😍 好在叫咗一人一隻,唔係會爭食😛😛𝗪𝗶𝗹𝗱 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗛𝗸$𝟴𝟱 🍄🍳(𝘌𝘨𝘨𝘴 2 𝘸𝘢𝘺𝘴, 𝘮𝘰
𝗣𝗼𝘀𝘀𝗼 🇮🇹

𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗽𝘂𝘀 𝗛𝗸$𝟴𝟱 🐙
(𝘣𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳𝘯𝘶𝘵 𝘴𝘲𝘶𝘢𝘴𝘩, 𝘪𝘯𝘬)

𝗥𝗮v𝗶𝗼𝗹𝗼 𝗛𝗸$𝟲𝟱 🥟🍳
(𝘳𝘪𝘤𝘰𝘵𝘵𝘢, 𝘴𝘢𝘨𝘦 𝘣𝘳𝘰𝘸𝘯 𝘣𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳)

𝗪𝗶𝗹𝗱 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗛𝗸$𝟴𝟱 🍄🍳
(𝘌𝘨𝘨𝘴 2 𝘸𝘢𝘺𝘴, 𝘮𝘰𝘳𝘦𝘭𝘴)
- 佢俾我嘅感覺係流心蛋炒雜菌😂😂 係好食嘅不過唔太特別。上面啲天婦羅脆脆反而有特色啲,幾好食😋

𝗧𝗶𝗴𝗲𝗿 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 𝗛𝗸$𝟭𝟭𝟱 🦐🥘
(𝘚𝘯𝘢𝘱 𝘱𝘦𝘢𝘴, 𝘴𝘩𝘳𝘪𝘮𝘱 𝘳𝘰𝘦)
- 都見到好多人推介呢個𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼☺️ 好夠味,有香濃嘅蝦味😍😍 虎蝦份量都唔少,Risotto都好有咬口,係我鍾意嘅texture😋😋😋❣️

𝗕𝘂𝗰𝗮𝘁𝗶𝗻𝗶 𝗮𝗹𝗹𝗲 V𝗼𝗻𝗴𝗼𝗹𝗲 𝗛𝗸$𝟵𝟱 🍝🌶
(𝘤𝘭𝘢𝘮𝘴, 𝘢𝘯𝘤𝘩𝘰v𝘪𝘦𝘴)
- 嚟到我最期待嘅- 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮 😍😍😍 失望地佢漏咗單,所以都等得比較耐🥺 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮偏硬身,係我鍾意嘅𝗧𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲🤩🤩 最正係個醬汁‼️ 野味得黎偏辣🌶🌶🌶 超正🤩🤩 𝗰𝗹𝗮𝗺𝘀份量都好多同無沙。如果早少少上菜,我可以食多份😋😋

本來甜品想食𝗭𝗲𝗽𝗽𝗼𝗹𝗲 🍩但當日得𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 🍨所以無叫🥲 另外我哋仲叫咗兩杯紅白酒,價錢合理,大概𝗛𝗸$𝟳𝟱-𝟴𝟱左右👍🏻

總括而言有少少失望。雖然員工態度親切,食物質素都唔錯,但係可能我期望太高😂😂 餐廳環境方面亦都影響咗整體評分😛 坐門口𝗯𝗮𝗿枱又風大🥲 係差少少🤏🏻 希望佢會有多啲𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁𝗲𝗱嘅𝗶𝘁𝗲𝗺,我應該都會再嚟❣️