2021-01-01 551 浏览
🧆Homemade MeatballsStarter我嗌咗homemade meatballs。碟starter一送到嚟就好香芝士味🤤Meatballs食落係新鮮,冇雪藏味👍🏻番茄蓉、芝士配埋肉丸好夾😋😋🍝Beef PappardelleMain我嗌咗Beef Pappardelle。Pici嘅寬條麵好特別,係自家製的,所以質地同平時食開嘅寬條麵唔同。佢比平時嘅寬條麵更加煙韌,好正!😋😋寬條麵上面啲牛肉係慢煮咗8個鐘,所以啲牛好淋~唯一缺點係個麵太多油,如果可以冇咁多油就好啦😣🍨Tiramisu甜品我揀咗Pici最出名嘅tiramisu~雖然啲人話Pici嘅tiramisu好好食,但我就覺得普普通通。啲cream係幾creamy,但我覺得太甜🥺如果可以冇咁甜就好啦!
🧆Homemade Meatballs

🍝Beef Pappardelle