2019-07-18
🐟鴨脷洲超正艇仔粉💙🤤聽朋友講屋企附近有一間好好味既艇仔粉 終於拉到佢帶我食🤞🏼 仲唔想俾我po 因為唔想好多人去食🌚▫️雪山粒粒西多士 $36雖然係炸既 但食落唔會覺得好油膩🤔個人同朋友都一致認為 點煉奶係好食過花生醬 🙋🏼♂️Btw呢種西多 岩哂我呢啲懶人 唔洗再自己切🥰▫️No.1招牌艇仔粉 $42第一啖首先飲左佢啖魚湯先 真係好鮮甜 甜過媽咪係屋企煲個啲🤭食到最後忍唔住飲哂啲湯個種..可以見到好足料 乜都有啲咁hahaha 特別一提塊炸魚皮好厚好脆 就算浸左係湯度都保持到😻▫️秘製沙嗲牛肉魚湯生麵 $40同平時係茶餐廳食個啲沙嗲牛唔同 多左小小魚湯既鮮甜🙌🏻沙嗲味道都幾濃 生麵都幾彈牙😏順帶一提 百香果茶幾好飲🥰📍漁港艇仔粉 鴨脷洲鴨脷洲大街84號興富樓地下A號舖 #eatwifcathy_港式 #eatwifcathy_鴨脷洲
▫️雪山粒粒西多士 $36
▫️No.1招牌艇仔粉 $42